9 drömhotell vi alla borde få besöka

9 drömhotell vi alla borde få besöka

Smakar det så kostar det, tydligen. Men, ibland är det okej att inte ha båda fötterna på jorden och att drömma sig bort en stund. Vi har hittat nio hotell som vi alla borde få checka in på - någon gång i livet! Lifestyle -

1. Katikies Hotel, Santorini, Grekland. Det finns en anledning till att den grekiska ön Santorini syns jämt och ständigt på Instagram. Den är sådär löjligt fotogenisk, om en ö nu kan vara det. Hotell Katikies på Santorini har inte bara en evighetspool som du kan plaska runt i, hotellet har även en magisk utsikt över havet. Blått ut i oändlighet. Såld än?


2. Castello di Casole, Toscana, Italien. Här bor du ute på den toscanska landsbygden, mitt bland gröna kullar, välsmakande vin och vackra små stenhus. Vem vill inte spendera ett antal nätter i en lyxig variant av filmen Under Toscanas sol? Vi skulle då inte säga nej, utan: si - grazie mille!


3. Imbali Sarafi Lodge, Sydafrika. Mitt inne i Kruger National Park ligger detta enastående hotell, vars omgivning ser ut att vara taget direkt ur ett nummer av National Geographic. Har du alltid drömt om att få se ”Africa’s big five”, då är detta något för dig. Här kan du bokstavligen talat sörpla ditt morgonkaffe samtidigt som du blickar ut över en savann och ser en och annan elefant.


4. Hotel Gresham Palace, Budapest, Ungern. Det stora hotellet är precis vad det heter - ett palats. Nere i restaurangen finner du inte bara en inredning som utstrålar 20-tal, du får även avnjuta mat där kockarna kombinerar ungerskt kök med internationella influenser. Hotellet har en fantastisk utsikt mot en av Budapests mest kända broar, Chain Bridge.


5. One&Only Reethi Rah, Maldiverna. Många drömmer om att åka till Maldiverna, och när vi ser bilder som One&Only lagt upp förstår vi helt klart varför. Bland klart, turkost vatten och vita sanddynor står små pittoreska vattenvillor på rad. Du har en tappa-hakan-utsikt från din lilla villas privata soldäck och kan lugnt vagga fram och tillbaka i din hammock. Att vila upp sig och äta gott har nog sällan sett så underbart ut!


6. Qualia, Hamilton Island, Australien. Bara att vistas bland de onaturligt vita stränderna och det isblå havet kring Hamilton Island är som att komma till ett verkligt paradis. Men, vi tror att det finns något som är snäppet bättre; att få vakna upp till just den utsikten. Vad tror du om det?


7. Ashford Castle, Irland. Ordet slott kanske redan har fått dig att vilja åka hit? Det vackra hotellet har stått på plats sedan 1228 och är fortfarande ståtligt. Här kan du andas frisk irländsk luft, slappa i hotellets prisbelönta spa eller bara spendera tid på rummet och njuta av den vackra inredningen.


8. Palazzo Versace, Guldkusten, Australien. Kanske lite oväntat, men ett italienskt modehushotell ligger på Australiens östkust. Som väntat utstrålar byggnaden lyx och elegans. Och såklart, Versace! Här bor du i ett rum med italiensk inredning där det är extra allt som gäller. Du har dessutom både shopping, en vacker hamn och ett flertal restauranger precis utanför dörren.


9. The Ritz, Paris, Frankrike. Den där romantiska drömmen om Paris som vi ofta ser i filmer, precis så är inredningen på hotell Ritz - överdådigt och vackert. Rummen har dessutom en liten, vit fransk balkong som blir pricken över i. Du hittar detta vackra hotell mitt i Paris och har både en Chanel och Louis Vuitton runt hörnet.


Om du fick lov att välja ett, vilket av dessa hotell skulle du helst spendera ett par nätter på?


Omslagsbild: @bysynnelivang