7 tips som gør dig bedre på de sociale medier

Er du klar til at øge dit antal af følgere og interaktionen på dine indlæg? Vi har de 7 bedste tips til at få dine profiler til at vokse! Lifestyle -

1. Hold dig opdateret
Der dukker hele tiden nye former for sociale medier op og det kan få hvem som helst til at føle sig forvirret. Hvis man holder sig opdateret betyder det dog ikke, at man skal være aktiv på alle disse kanaler, men det handler om, at man skal vide, hvad der sker i udviklingen. Har du styr på de forskellige former for sociale medier, kan man selv vælge det som passer til en selv!

2. Tør anvende nye kanaler
Som jeg skrev ovenstående er det vigtigt at holde sig opdateret, så man kan vælge de kanaler der er bedst for en selv. Mange vælger i dag sociale medier efter, hvor populære de er, i stedet for at tænke på potentialet af at anvende nye eller mindre kanaler.

At nå ud på en stor kanal såsom fx Facebook eller Instagram er utroligt svært eftersom der findes tusindvis af profiler med samme fokus som dit. Skiller man sig ud på disse profiler er belønningen dog vældig stor. På mindre kanaler såsom MEMRY eller Periscope er chancen større for, at du kan nå ud til mange, eftersom der helt enkelt ikke er så meget konkurrence. Se bare på, hvor godt det er gået for bloggerne, som var med da Lookbook startede? Ingen mindre en Chiara Ferragni fik nemlig sine følgere derfra i starten.

3. Hvem er du?
Der findes som sagt en helt jungle af bloggere derude, som gerne vil have nye følgere til sin blog. Derfor er det vigtigt, at du forsøger at finde en niche som passer dig. Du behøver ikke forsøge at opfinde hjulet på nyt (for det går jo ikke), men led efter inspiration hos andre for, at du kommer frem til det du kan lide og står for! Vis hvem du er!

For at få et mere præcis billede af nogle profiler som skiller sig ud med en bestemt niche, kan I kigge på SymmerteryBreakfast, LiChiPan & FoodieWoogie. Selvfølgelig behøver man ikke gøre det så ekstremt, men I forstår pointen!

4. Engagér dine følgere
For at dine følgere skal forsætte med at være lige præcis dine følgere, gælder det om at holde dem engagerede! Det kan man gøre på forskellige måder. Du kan bede dem om at høre deres meninger om noget du har skrevet eller høre dem om, der er noget specielt de gerne vil læse om i fremtiden. Få dine følgere til at føle, at de kender dig!

Udover at inddrage spørgsmål i dine indlæg på de sociale medier, kan du starte en podcast, arrangere konkurrencer eller udfordringer til dine følgere!

5. Anvend #Hashtags
Nogle er tilbageholdende med at bruge hashtags, men hvad de så ikke tænker på er, at hashtags kan gøre så folk kan søge på billeder og konti, der matcher deres interesser. Det gør dermed, at folk kan finde dig selvom de aldrig har hørt om dig eller din blog før.

Anvend to eller tre hashtags, der er relevante for, hvad du postet og du vil se, at du får flere likes på billedet og selvom det går langsomt får du også flere følgere.

6. Tag, tag, tag
Hvad har du på af tøj på dit Instagram billede? Tag gerne mærkerne! Er nogle af dine venner med på et billede du lige har lagt op? Tag dem! Har du lånt et bilede fra en anden fordi du synes det var sjovt eller rigtig fint? Tag personen og giv dem photocredit for billedet. Selvom du ikke kender personen der har taget billedet, giver man altid photocredit til fotografen. Derudover findes der jo en chance for, at personen du har tagget går ind og kigger på din profil og dermed vælger at følge dig.

7. Gør dig synlig
Den som ikke er synlig findes ikke. Sådan er det lidt på de sociale medier i dag. Hvis du tror, at det bare er at starte en konto op også vælter det ind med følgere, så tror du forkert. Man må simpelthen få folk til at se én.

Så hvordan gør man det udover at tagge sine billeder og anvende hashtags? Jo du liker og kommenterer på andres billeder selvfølgelig. Et godt tip er at gå ind på et hashtag, som siger noget om dit eget feed (fx #outfits #travel etc.) og like så mange billeder til dine fingre gør ondt. Få gerne ind så mange kommentarer som muligt, hvilket vil med det samme give dig en markant forskel på interaktionen på dit feed og antallet af følgere.

De

​Oversat af @annelinneaholm