7 ting at tænke på når du søger job

Er du klar til det næste skridt i din karriere, eller bare det at tage dit første skridt ind på arbejdsmarkedet? Vi har tips til, hvad du skal bruge din tid på og hvordan man mulighed for at få en personlig anbefaling! Lifestyle -

1. Et godt cv og personlige ansøgning. Dit CV og din ansøgning er ikke bare at fortælle om, hvad du har gjort før, hvad du kan tilbyde virksomheden og hvilke kvalifikationer du har - det er også for at imponere i så høj grad, at det kan tage dig til det næste trin; et interview. Brug en masse tid på at designe dit cv og personlige ansøgning, og sørg for at tilpasse dit brev omhyggeligt for den stilling, som du søger. Og hvordan kan du vide, når du har arbejdet med din ansøgning tilstrækkelig? Det kan du når du vil blive imponeret over hvad du læser!

2. Design og mere. Sæt sammen et fantastisk design og få dit CV & ansøgning til at matche hinanden. Hvis dit cv og dit følgebrev tydeligvis har et lignende design får din ansøgning et mere attraktivt udseende. Et vellavet design skiller sig også ud, som gavner dig og gør at din ansøgning skiller sig ud fra bunken af mange andre.

3. Lad arbejdspladserne komme til dig. Der er mange job sites derude, og konstant at gå ind på dem, og holde styr på, hvad der er sat op er meget tidskrævende. På mange steder kan du udfylde hvilke slags jobs, du er interesseret i, og derefter oprette et abonnement. Så får du en e-mail, hver gang det job, du er interesseret i bliver annonceret. Når webstedet gør lidt arbejde for dig, kan du i stedet bruge mere tid til polering af dit CV og formulere en perfekt ansøgning!

4. Rekruteringsvirksomhed. Ligesom du kan tilmelde dig e-mail til jobs, du er interesseret, kan du også vælge at gøre (næsten) det modsatte. Lad dit cv blive set! På steder for rekruttering og bemanding, du registrerer dit CV og kan derefter søge job direkte via deres hjemmeside. Både en let og effektiv måde at søge efter job på!

5. Vær spontan. Lige så skræmmende, som effektivt det kan være, spontant at kigge på en virksomhed, du er interesseret i. Reklamer er dyre og leje nogen nye er en tidskrævende proces. Det kan du udnytte til din fordel ved direkte at kontakte selskaberne. Lær virksomheden at kende, så du ved, hvilken form for service, som er relevant at se der - og så søg! Vil du i din ansøgning på det rigtige tidspunkt og præsentere dig selv pænt, kan det være, at de så indser, at de har brug for en som dig!

6. Lad folk høre dig. Benyt lejligheden til at nævne til folk i dit nabolag, at du søger nyt job. Venner, bekendte, bedstemor, din fætter, kusine - hvem end du tror kan hjælpe! Spred ordet, så er der altid nogen, der tænker på dig og vil fortælle om et job, næste gang de hører noget. At blive personligt anbefalet af en person man kender er guld værd, og det er også så mange der får job i dag - igennem personlige anbefalinger.

7. Få en mentor. Har du nogen omkring dig med en karriere, du misunder? Måske har du en ven eller bekendt, som arbejder i det felt, du er uddannet i, eller er interesseret i? Interview personen! Måske er der endda, en der kan melde sig frivilligt som en mentor for dig? Nogen du kan spørge til råds, der kender branchen, eller en du simpelthen bare kan få ideer fra!

Hvordan fik du dit nuværende job? Fortæl os, vi er nysgerrige!

Coverbillede @kajsasven

Oversat af: @jennifergeertsen