7 tecken på att du lever i en ohälsosam relation

7 tecken på att du lever i en ohälsosam relation

En ohälsosam relation kan te sig på många sätt, då varje situation och relation är unik. Dock finns ett par varningstecken som kan vara bra att hålla koll på - vi listar sju av dem! Lifestyle -

1. Hen har kontrollbehov. Hen kan ha ett ständigt behov av att veta var du är, vem du umgås med, vad du gör på sociala medier. Det kan också vara så att hen försöker försämra eller rent utav hindra dig från att ha en bra relation med dina vänner och dina familjemedlemmar.

2. Struntar i vad du tycker är viktigt. Hen viftar bort dina känslor och det du bryr dig om, som om det inte alls är viktigt. Det du lyckas bra med betyder ingenting och vad du känner och tycker spelar för hen ingen roll.

3. Du blir ignorerad & bortglömd. När hen jämt och ständigt inte hör av sig trots att personen sagt att hen ska göra det eller ”glömmer” saker som tidigare lovats. Ett annat tecken kan vara om ni bestämt att ni ska träffas eller höras och du gång på gång blir bortglömd eller ignorerad.

4. Gör dig till ett skämt. Hen driver med dig, vad du gör, vad du tycker och viftar bort det hela - när du visar att du blir sårad. Du blir gjord till åtlöje inför andra människor och får höra kommentarer likt ”men jag skojade ju bara, tål du inte att någon skämtar, eller?”.

5. När hen börjar kritisera dig. Du blir anklagad och kritiserad om du exempelvis visar för mycket känslor, delar med dig av dina tankar, eller så kan hen tycka att du är antingen för tjock eller för smal. Hen berättar om det som hen anser är dina brister eller misstag när ni umgås tillsammans med andra.

6. Bestämmer vad du ska göra. Istället för att ha en vänlig ton och be snällt ger hen dig order som om du vore underordnad. Hen kan exemplevis ge dig order om när och vart ni ska gå, att du ska städa, laga mat eller vad du ska ha på dig för kläder.

7. Förnekar saker som hänt. Hen förnekar att situationer och saker som sagts inte hänt. Det kan tillslut gå så långt att du börjar tvivla på saker du gjort, sett eller hört då hen påstår att det inte skett.


Faktakälla: psykiskmisshandel.se

Omslagsbild: @alicestenlof