7 punkter om varför det är så viktigt att resa

Det är lätt att falla ner i rutinerna i Sverige och inte ta sig ut på resor. I detta reportage berättar vi om 7 anledningar till varför det är så viktigt att resa. Lifestyle -

1. Du lär dig att hantera olika slags människor
När du är ute och reser så får du träffa människor ifrån alla världens hörn. Vissa kommer vara otrevliga, vissa kommer vara väldigt snälla och förmodligen kommer du att träffa människor som du kommer att ha kontakt med under längre tid fram. När du är ute och reser så är du öppen för nya vänskaper och lär dig därmed att hantera olika slags personligheter. Något du kan ta med dig hem till Sverige, där allt är ganska så formellt.

2. Du blir ödmjuk
Något man inte kan komma ifrån när man är ute och reser är att se de olika kulturerna. Fattigdom och de otroligt stora klyftorna i samhället. Jag tror det är viktigt att ibland få öppna ögonen och se att man faktiskt har det rätt så bra och att man lär sig uppskatta det.

3. Du skapar minnen
När jag blir gammal så vill jag kunna berätta om alla roliga och galna saker jag har gjort i mitt liv. Allt ifrån att ha skydiveat, dansat på en strandfest tills fem på morgonen, nattbadat, skrattat tills jag fått kramp i magen, träffat människor ifrån andra sidan jorden och kunna säga hälsningsfraserna på 10 olika språk. Vi har fått det dyrbaraste man kan få, ett liv. Det är inte till för att slösa bort genom att bara vara hemma i sin vardag - det är till för att leva! För att skapa minnen! När du reser så skapar du minnen, för livet.

4. Man ångrar aldrig en resa man ångrar bara de man inte gjorde
Har du någonsin åkt på en resa och ångrat att du ens åkt? Tveksamt. Den kanske blev misslyckad, vädret var dåligt, hotellet levde inte upp till förväntningarna och du åkte på influensan. Men när du kom hem därifrån - så var du definitivt rikare på något i livet. Erfarenheter.

5. Du får koppla bort jobb och stress
Återhämtning är nödvändigt för att inte bli utbränd.

6. Dagens största problem är vad man ska äta till middag
Vad finns det ens för problem när man är ute och reser? Vad man ska välja på menyn när man ska äta då kanske... Jag tror det är viktigt att ibland få rymma ifrån alla problem hemma och bara njuta av sol, bad och god mat.

7. Du uppskattar ditt hem mer om du får komma iväg ibland
Visst går man ibland runt och hatar Sverige. Hatar vädret. Hatar människorna. Hatar att alla dömer en. Därför tror jag det är nyttigt att åka iväg ett tag och sedan få komma hem igen, för då kan du glömma det negativa och istället fokusera på småsakerna i Sverige som du faktiskt uppskattar.

Bild tagen av @fannyamandanilsson