7 motivationstips för träningshösten

Sommaren är snart slut och det är dags att komma in i vardagen och dess rutiner igen. Du är förmodligen inte ensam om att välförtjänt ha latat dig lite under sommaren och kanske fått lite för mycket av livets goda så idag delar jag med mig av lite tips inför kommande träningshöst. Fitness & health -

Jag ser det som lite rehab för kroppen, en viloperiod för att komma tillbaka med massa energi och motivation till hösten! Tänkte därför dela med mig av mina bästa motivationstips för att hitta tillbaka till sunda vanor och träning igen!!


Börja lagom: Acceptera att du kanske är lite tyngre, och att det är tuffare nu än innan din ledighet. Ge det några gånger!! Sedan är du tillbaka på samma nivå där du slutade!


Sätt upp mätbara rimliga mål: Motiveras av mål du sätter upp för dig själv. Och när du klarar dom, belöna dig själv. Använd dig av både långsiktiga och kortsiktiga mål, för att ständigt ha något att kämpa för!!


Planera in din träning: Skriv upp i din kalender när det är träningsdags. Ge träningen tid, och se till att tiden blir väl investerad!!


Prova en ny träningsform: Är du en person som alltid kör på gymmet? Testa en klass!! Går du alltid morgonpromenader? Utmana dig själv med att jogga en bit!! Sats har exempelvis premiär för nya klasser i höst, ett perfekt tillfälle då alla är nya på klassen.. Gå utanför din bekvämlighetszon och utmana kroppen, den kommer att älska det och det är där du hämtar dina träningsresultat och tar nästa steg!!


Skaffa en träningskompis: Peppa varandra! Bestäm en träningsdejt och följ sedan upp det med en god nyttig måltid tillsammans. Det är mycket enklare att ta sig iväg när man har bokat med någon annan, plus att det alltid är roligt att triggas och ta del av varandras energi under träningspasset!!


Köp nya träningskläder: Ja, för vem blir inte motiverad av en ny träningsoutfit?


Rensa ur kylskåpet och fyll det med massa nyttig kost: Ja, ut med det gamla och proppa kylskåpet med näringsrik mat som håller dig frisk och ger dig massor med energi för tuffa träningspass!


Lycka till med träningen i höst!

Skribent
Therese Svensson