7 härliga vårtecken att se fram emot

7 härliga vårtecken att se fram emot

Snart är våren runt hörnet, det blir varmare i luften och efter många mörka månader kommer vi äntligen se solen kika fram igen. Men ännu kan det kännas som om våren är långt borta, därför har vi samlat lite mysiga vårtecken att se fram emot. Livsstil - 36

När vi redan har passerat alla hjärtans dag och påskledigheten inte ligger förrän i april kan det vara lite svårt att finna motivation för tiden därimellan. Dagarna är fortfarande kyliga och snön finns på backen, vilket kan göra februaris sista dagar känns riktigt långa. Det positiva är att vi dag för dag kommer närmre våren och att det finns vårtecken att leta efter - här listar vi 7 saker att se fram emot!

1. Uteserveringar
Det finns inte mycket som kan slå känslan av att ha långa, mysiga samtal på en uteservering, vare sig det är en kaffe med en vän eller lunch med kärleken. Att sitta med solen i ansiktet, solglasögon på näsan och favoritdrinken i handen - det pirrar i kroppen av bara tanken!

2. Nättare skor
Vi har dem alla i våra garderober, det där paret skor som känns tyngre och klumpigare än betong - vinterskorna som du tar på dig då kylan biter. Men visst är det härligt när du kan lägga dem längst bak i garderoben och ta fram dina nättare skor som du saknat sedan oktober?

3. Jeansjackor
Så klart finns det olika typer av vårjackor, men det är något speciellt med jeansjackor - som ger oss extra mycket vårkänslor. Det finns många vatianter, men att ta fram den klassiska jeansjackan från garderoben är något speciellt.

4. Blomsterhandlarna fylls upp
Det är något magiskt som händer då blomsterhandlarna ställer ut sina blommor utanför sina butiker. Gatorna fylls av färggranna blommor och i takt med att tiden går börjar även naturen att blomstra. Doften av blommor när du går längs gatorna är då riktig vardagslyx!

5. Loppisar
När våren är på ingång kommer även uteloppisarna igång igen. Där kan du finna både det ena och det andra, samtidigt som du ofta kan köpa en kopp kaffe och något hembakt. Ta med dig ett par vänner, kika runt och njut av en färsk kanelbulle i den krispiga vårluften.

6. Utomhusträning
Detta är en punkt för alla friluftsmänniskor där ute. Att kunna hoppa i ett par sneakers, låta hörlurarna strömma bra musik och känna vårens värme när du kliver utanför dörren är befirande. Dags att lägga undan alla lager du haft under träningsjackan, eller hur? Håll tummarna för att de kommer kunna ligga undangömda många månader framöver!

7. Längre dagar (& bättre bilder)
Detta kan nog vara det första och bästa vårteckner, eller vad säger ni? Dagarna i januari kan kännas oänliga, men så fort vi kommit igenom februari är solen framme tils sen eftermiddag. Inte minst ger de ljusare dagarna bättre bilder, och att solen finns där längre gör att du slipper planera att skapa ditt content endast vissa timmar på dagen. Det får våra hjärtan att hoppa över ett par slag!


Vad är ditt absolut största vårtecken?


Omslagsbild: @johannaturpeinen


Skribent
Ronja Slar