7 anledningar till att alltid gå din egen väg

7 anledningar till att alltid gå din egen väg

Det är inte alltid lätt att gå sin egna väg i alla lägen, speciellt när man inte riktigt vet själv exakt vad man vill. Vi vill göra det lättare för dig att alltid följa din egna väg med 7 enkla tips. Lifestyle -

Passa på när du är ung - Livet är en resa hela vägen från början till slut. Men, vissa saker är helt enkelt enklare när du är ung. Innan familj, jobb 8-17 och fem veckors semester per år. Pluggar du på universitetet? Passa på att utnyttja ditt flexibla schema och drick vin och skratta ikapp med människor långt in på småtimmarna - en dag mitt i veckan. Har du udda arbetstider, passa på att ha långfrukost och Netflix-maraton tills det blir eftermiddag. Eller varför inte, åk ut och backpacka och lämna måsten hemma i Sverige ett tag. Una cerveza, por favor!
Är det lätt så är det rätt - Har du en partner som verkligen vill bo kvar i staden du verkligen vill flytta ifrån? Oavsett vart ni vill i livet är det bästa att alltid utgå från vad du själv vill. Vill du flytta till andra sidan jorden ska du ta tag i din dröm och göra det, med eller utan din partner. För är det rätt person för dig så är det lätt för er - oavsett distans.
Du ångrar det du aldrig gjorde - Det är läskigt att göra något du aldrig gjort förut, men vad är det värsta som kan hända? Antingen blir det något av dina bästa val du någonsin gjort, eller helt enkelt en lärdom. Just do it, tveka inte. Ta vara på alla chanser du får och våga göra det bara. När vi är gamla och tänker tillbaka på tiden som ung då ska vi kunna säga ”Kommer du ihåg?” och inte ”Tänk om...?”.
Du måste älska dig själv innan du kan älska någon annan - För många kanske detta är en av livets största klyschor. För många är det en livsregel. I en värld full av måsten och åsikter om hur alla ska vara, kan det vara svårt att känna att ”jag duger som jag är”. Även om det är svårt, är det väldigt viktigt att kunna känna att du faktiskt älskar dig själv. Det ger en trygghetskänsla och tar fram den bästa versionen av dig själv. När du älskar dig själv är det lättare att kunna öppna sig själv till att älskas fullständigt av någon annan.
Tänk alltid framåt - Om du ska ta ett svårt livsbeslut, och velar mellan ett ja eller nej i en fråga, så ska du alltid tänka på hur ditt liv ser ut om 5 år - om du tar antingen det ena eller det andra. Skriv ner fördelar och nackdelar med dina val och välj det DU känner är bäst för dig. Låt ingen annan få avgöra ditt liv - den enda som vet vad som är rätt är du själv!
Rätt tid att prioritera dig själv - När man är ung, har man alla möjligheter som finns att kunna göra det du vill. Passa på att ta vara på den tiden och ha så jäkla roligt. Självklart ska du alltid prioritera dig själv oavsett ålder, men när det är dags att skaffa familj så innebär det också att börja prioritera familjen. Se till att ha bästa tiden och prioritera dig själv i alla lägen innan det är dags att njuta av familjelivet!
Följ din magkänsla - Det är trots allt du som ska leva varje dag med dina val, så lyssna på magkänslan och gör det som känns rätt för dig. Träffar du en person och du inte alls känner "den här människan vill jag dela mitt liv med" - följ ditt hjärta och gör det enda rätta både för dig och personen du träffar. Du ska alltid välja vad som känns bäst i hjärtat hos dig själv och sluta tvivla på din magkänsla.