5 tips på supergoda alkoholfria drinkar

5 tips på supergoda alkoholfria drinkar

Alla förtjänar att få avsluta veckan med bästa sällskap, smuttandes på en god drink, tycker vi. Mer drinkar åt folket! Men, en riktigt god drink behöver inte alls innehålla alkohol, därför tipsar vi om fem alkoholfria drinkrecept! Fitness & health - 25

1. Passionsfruktsmojito. En drink där fräschören hos myntan bryts av med det söta i passionsfrukten och syrliga i limen. Till två drinkar behövs: en handull myntablad, 2 dl passionsfruktsjuice, två passionsfrukter, lime och is. Gör så här: krama ur en limehalva i varje glas. Lägg myntabladen i handflatan och slå till med andra handen, för att få ur smaken från bladen. Lägg myntabladen tillsammans med köttet av en halv passionsfrukt i vardera glas. Häll i passionsfruktsjuice, is och rör om. Garneringstips: placera den andra passionsfjuktshalvan som en liten båt i drinken. Stick dit ett extra myntablad eller två också, om du känner för en sista piff!

2. Piña & mango colada. Är en krämig, fräsch drink som tar dina sinnen till varmare breddgrader på direkten! Till två drinkar behövs: en halv färsk ananas, ett par bitar frusen mango, en halv burk kokosmjölk, juicen av en halv lime och en handfull isbitar. Gör så här: skär ananasen i bitar, mixa sedan alla ingredienser i en mixer tills allt är slätt. Garnera sedan med en bit av ananasblasten!


Citrondrink till vänster och fläder och röd grapefrukt-drink till höger


3. Fläder och röd grapefrukt-drink. Även här balanseras det söta med det friska, denna gången med fläder och grapefrukt! Till två drinkar behövs: 2 dl färskpressad röd grapefruktjuice, flädersaft (koncentrat) efter smak och is. Även timjan, rosmarin eller annat du har hemma till garnering. Gör så här: häll upp grapefruktjuicen och häll i flädersaftskoncentrat efter smak. Avsluta med ett par iskuber och garnera! På bilden ovan dekorerades drinken med en kvist timjan.

4. Frusen hallondrink. Som en frozen daiquiri, fast utan alkohol och med ett annat bär. Till två drinkar behövs: 4 dl frusna hallon, juice av en halv lime och två msk vit sirap. Gör så här: kör allt i en mixer tills hallonen blivit till en slät massa. Tillsätt eventuellt en valfri vätska efter smak om du tycker det bli för tjockt! Garnera gärna med hallon och limeskivor.

5. Uppfriskande citrondrink. En busenkel och frisk drink som du hittar recept på hos @YAYAS här.


Omslagsbild & bild till vänster: @Yayas

Bild till höger: @fridasfriday