5 tips på hur du styr upp din garderob

5 tips på hur du styr upp din garderob

Känner du att din garderob just nu är en aning kaotisk? Då borde du kika in här för att läsa tips och knep på hur du bygger upp den perfekta garderoben! Fashion - 42

1. Fokusera på basplagg
Ibland köper man på sig otroligt mycket kläder som helt enkelt inte går att matcha till något av det som redan finns i garderoben. Därför ska man alltid försöka tänka på att bygga upp en bra basgarderob först som funkar i alla lägen! Till exempel de svarta kostymbyxorna, vita skjortan, blåa jeansen och den lilla svarta klänningen. Då finns det alltid något att dra på sig och man spar tid! Samtidigt slipper man den här stressen som många har varje morgon när man ska välja kläder.

2. Material och kvalité
Något som de flesta kanske inte tänker på när de shoppar kläder är att se efter vad det är för material i plagget. Det är något som man bör göra om man vill att kläderna ska hålla längre, oavsett om det är dyrt eller billigt. Men man behöver faktiskt inte alltid handla dyrt för att få bra kvalité! H&M har till exempel en premium quality kollektion som man kan kika på om man vill ha bra kvalité på kläder för en liten peng.

3. Tänk igenom dina köp
Fundera ut vad som saknas i din garderob för att sedan göra bra och smarta köp. Det värsta som finns är när man köper ett nytt plagg som man använder en enda gång och aldrig mer, bara för att det inte passar till de resterande kläderna som hänger i garderoben. Försök därför att planera dina inköp! Utgå alltid från det du redan har i garderoben för att sedan kunna komplettera de plagg som du saknar.

4. Utgå alltid från dig själv
Bygg upp din personliga stil och klä dig i det som du känner dig bekväm- och trivs i! Du kan alltid få tips och inspiration av trender som kommer och går, men byt aldrig ut din personliga look för att se ut som alla andra. Om du alltid utgår från dig själv och din stil så kommer din garderob vara fylld med bra plagg som du borde känna dig bekväm och fin i. Då behöver du inte fundera så mycket när du ska välja kläder utan du vet exakt vad som funkar på dig. Precis som det ska vara!

5. Rensa garderoben då och då
De flesta har nog massvis med användbara och hela plagg som bara ligger och skräpar längt in i garderoben under flera år. Man samlar på sig en hel del om man aldrig går igenom vad man faktiskt har. Ta tag i det och rensa då och då så att du får plats med kläder som du använder. Samtidigt kan man alltid passa på att ge bort sina kläder till behövande istället för att slänga dem. Då kommer kläderna till nytta och man får mer utrymme i sin garderob.