5 tips på hur du ökar du din trovärdighet som bloggare

Alla vill vi verka som riktiga bloggar proffs så hur gör man egentligen för att få ens läsare och företag att ta en seriöst? Läs vidare får Nouws bästa tips! Lifestyle -

1. Var professionell

För att öka din trovärdighet som bloggare måste du vara professionell. Det lär inte komma som en överraskning att klädmärken och andra företag inte vill arbeta med någon som är oprofessionell.

  • Fokusera alltid på dina läsare genom att svara på kommentarer och tänka på vad de vill läsa om på din blogg!
  • Tänk på de små detaljerna. Är dina bilder tillräckligt bra kvalitet? Är dina texter grammatiskt korrekta? Små skillnader kan göra en stor skillnad!
  • Tänk på vad som kan ta din blogg ett steg längre! Det skulle till exempel kunna vara att du bestämmer dig för att starta en podcast, börjar göra video tutorials eller börjar med en ny artikel serie!
  • Blogga ofta och regelbundet. Det är en sann utmaning att undvika blogg torkan och du kan läsa mer om hur du undviker det i den HÄR artikeln.

2. Använd en stark märkes profilering

Om du är professionell som bloggare så måste du tänka på ditt varumärke. Folk måste veta vem du är och vad de kan förvänta sig av dig. Skapa en logga som du kan använda dig av samt andra repetitiva inslag som hänger med genom din blogg. Folk älskar repetition eftersom att de får dem att känna sig säkra och de har lättare att komma ihåg din blogg!

Samla på rekommendationer från andra från samma industri som dig!

Det här är något inte många gör men som är otroligt effektivt för att få dig att framstå som professionell. Genom att samla på rekommendationer som du till exempel kan lista i din sidokolumn på bloggen så kan dina läsare och företag direkt se att det går att lita på dig!

3. Nätverka!

Gå på bloggar-events och nätverka med andra bloggare. Gå med i blogg-nätverks organisationer eller skriv i facebook grupper där bloggare marknadsför sina bloggar online! En annan idé är också att helt enkelt maila runt och fråga om andra bloggare eller experter inom olika områden vill vara med i en intervju eller skriva en artikel på din blogg.

4. Ha kvar din integritet

I takt med att din blogg börjar växa så kommer också fler företag att höra av sig till dig och vilja skicka produkter till dig som du ska skriva om. I det här stadiet är det viktigt att tänka på att bara jobba med märken och skriva om produkter som du själv verkligen gillar och som går ihop med din blogg! Dina läsare kommer märka direkt om du inte tror på något du skriver om.

5. Var aktiv på sociala medier

Vem kommer hitta till din blogg om du inte marknadsför den? För två veckor sen skrev jag en artikel om hur man blir en mästare på sociala medier som du kan läsa HÄR och för specifika tips för Instagram kan du kolla in den HÄR artikeln.