5 tips för att lyckas med dina outfit-bilder

5 tips för att lyckas med dina outfit-bilder

#Nouw30DayChallange - Idag delar vår profil Madeleine Lohne med sig av sina bästa tips för bra outfitbilder. Hon tipsar om allt från hur du jobbar bäst med ljuset till hur du lyfter fram outfiten på bästa sätt. Vi är säkra på att tipsen kommer att hjälpa dig inför din nästa outfit-shoot. Bloggtips - 55

När du ska fota outfit-bilder - har du då några tankar om hur du vill att bilderna ska bli? Kommer kläderna att bli bra på bild? Hur är ljuset? Detta kan vara tankar som dyker upp i våra huvuden, och som ni vet blir inte alltid bilden som man önskat. Men Madeleine har lärt sig några tips på vägen och med hjälp av dessa har det gått mycket bättre!


Självklart har kameran du använder en stor inverkan på både kvalitét och upplösning, men till och med mobilbilder kan bli riktigt bra om du har en bra utgångspunkt!

1. Tänk på omgivningen
Vad har du på dig? Passar den här outfiten till miljön och bakgrunden - eller borde du hitta en annan plats? Den här punkten är det första du bör tänka på när du tar outfit-bilder. Ser ni hur bra färgerna matchar i bilderna ovan? Det är resultatet av den rosa väggen som passar perfekt till outfiten som Silje har på sig. Väggen själ inte uppmärksamheten, utan gör att outfiten står ut ännu mer.

2. Ljuset kan vara det allra viktigaste.
Kanske är mulet väder det bästa för fotografering. På så vis får man fint dagsljus, men man får inte en skarp, solig belysning som är svår att redigera. Det är alltid lättare att göra bilden ljusare än mörkare när man redigerar den i efterhand. Om du vill ta outfit-bilder en solig dag, hitta då en plats med skugga - precis som på bilderna nedan.


3. Har du mönster på kläderna?
Ja, i sådana fall bör du hitta en neutral och enkel bakgrund - som kan lyfta outfiten istället för att ta fokuset. Ser ni hur den röda outfiten verkligen framhävs på bilderna ovan? Starka färger och mönster behöver ofta neutrala bakgrunder.


4. Ge dig själv tillräckligt med plats i bilden.
Ta inte bilderna allt för nära och lämna lite luft runt dig - det ger dig fler möjligheter när du arbetar med redigeringen av bilden senare, t.ex. om du vill rikta bilden. Ta bilder från olika vinklar och längder för att få en större variation i dem - allt från helkroppsbild till detaljbild. Det är också helt okej att ta fler än 50 bilder. Det värsta är att komma hem efter att man har fotat en outfit och det bara finns en bild man gillar.

5. Var kreativ och utmana dig själv.
Gå ur din komfortzon för en kort stund och glöm att folk kan se dig. Även om det lättaste är att stå still för att undvika uppmärksamhet från människor som passerar, blir oftast de bästa bilderna när du släpper loss och ser självsäker ut. Det syns väldigt tydligt på bilderna om man är obekväm, så bry dig inte om vad folk tänker! Du tycker ju om det här, eller hur?


Text och bild: @eddam


Skribent
Redaktionen