5 svalkande frukostrecept för varma dagar

Det är sommar, sol och rekordvärme i vårt avlånga land. Vad passar då bättre än att starta dagen med något svalkande? Här har vi samlat fem fräscha frukostar - som ger en smakrik & sval start på dagen. Food & Recipes - 55

Vaniljglass, bärsås & chiapudding med blåbär

Glass till frukost? Ja, visst är det okej! Denna härliga skapelse passar utmärkt till en lat sommarmorgon, som frukost, brunch eller tidig lunch. Söt vanilj möter syrlig bärsås och salt jordnötssmör - vilket ger en fin balans och kommer lämna dina smaklökar belåtna.

Läs receptet här


Chiatrifle med kokos, blåbärsfluff & granola

Visst ser det nästan för fint ut för att äta? Med betoning på nästan - för denna smarriga och vackra frukost vill du inte missa! Passa på att servera denna underbara blandning av mättande chiapudding, fräscha bär och krispig granola när du vill frukostnjuta lite extra.

Läs receptet här


Overnight oats med kokosmjölk & kardemumma

Om du kopplar kardemumma till den kallare tiden på året - då är det dags att tänka om. Det lite kryddiga i kardemumman gifter sig otroligt fint med det söta i jordgubbarna och det lena i mangon. Den färska myntan sätter pricken över i med sin fräscha touch!

Läs receptet här


Hallonsmoothie med clementin, ingefära & mynta 

Se hit alla smoothieälskare! Här bjuds vi på ett recept med ingredienser som du kanske inte brukar ha i din smoothie. Citrusfrukten ger vitamin C, ingefäran ger dig en uppvaknande kick och myntan ger en fräschör. Tips: toppa med lite härlig granola för att få lite bitig crunch!

Läs receptet här


Smoothie parfait med passionsfrukt & färska fikon 

Har du använt fikon och passionsfrukt tillsammans förut? Om inte, har du här din chans att testa. Här har vi en fantastiskt fräsch parfait som toppas med krispiga kokoschips.

Läs receptet här


Writer
Redaktionen