5 magiska & annorlunda recept att testa inför fettisdagen

5 magiska & annorlunda recept att testa inför fettisdagen

Fettisdagen, eller semmeldagen, är precis runt hörnet - och vi är taggade. Här har vi samlat bloggarnas bästa recept inför veckans "viktigaste" dag - allt ifrån klassiska semlor i miniformat till semmelkladdkaka & semmelnatchos. Food & Recipes - 24

Semmelgröt

Varför inte starta fettisdagen med semmelgröt? Här har Paulina från @100kitchenstories skapat en frukost med magiska smaker av kardemumma och madel. Perfekt för alla frukostälskare där ute!

Läs receptet här


Semmelnatchos 

De senaste åren har många nya och roliga varianter på den klassiska semlan dykt upp. En av de roligaste tycker vi är natchosemlan, så oväntat, men så lyckat! Här har @erikasfikastund ett mumsigt recept som är busenkelt att slänga ihop.

Läs receptet här


Semmelkladdkaka

Kan det här vara det bästa av två världar? @Fredagskakan låter favoriter bli en och resultatet är lika mumsigt & kladdigt som du kan föreställa dig. Detta är ett bra superbra alternativ till dig som gillar smaken av kardemumma men inte är lika förtjust i grädden som annars toppar den traditionella semlan.

Läs receptet här


Semmelglass

Semmelglass - det vågar vi nästan tro att ingen av er har testat innan? @saraboman har tagit fram något underbart med förvånande få indredienser - enkel att göra, är den också! Viktigt att tänka på är dock att den måste stå i frysen ett par timmar innan servering, så gör den gärna kvällen innan.

Läs receptet här


Klassisk semla i miniformat 

En klassiker är ju alltid en klassiker av en anledning. Föredrar du trots allt semlan i sin klassisaka form? Ja, men då är detta receptet för dig. @Fredagskakan har skapat dessa semlor i miniformat, perfekt för dig som tycker att en liten räcker, eller som helt enkelt vill kunna ta flera.

Läs receptet här