5 klassiker att se på Netflix

5 klassiker att se på Netflix

Är du sugen på att gosa in dig i en varm filt och kika på härliga klassiker på Netflix? Kika in här och få filmtips inför myskvällen! Lifestyle -

The Notebook - Filmen utspelar sig under 1940-talet där man får följa berättelsen om Noah och Allie som spelas av Ryan Gosling (MUMS!) och Rachel McAdams. Tillsammans får de uppleva en kärleksfylld sommar innan det är dags att skiljas åt på grund av klasskillnaderna och andra världskriget. Detta måste vara den mest romantiska film som någonsin gjorts och som alla borde kolla på. Det går heller inte att se filmen med att fälla en liten tår, du kommer garanteras stor-tjuta så var redo med en massa servetter.

The Shawshank Redemption - Denna film får du verkligen inte missa då detta är en riktigt må-bra-film och som de flesta känner igen vid namnet Nyckeln till frihet. Banktjänstemannen Andy blir oskyldigt morddömd och åker in på Shawshanks fängelse där han börjar sitt nya liv. Han lär känna Red som är en äldre fånge och som blir en av hans närmsta vänner i filmen. Den har hela 9.3 på IMDB vilket inte är allt för konstigt då filmen nominerades till sju Oscar!

The social network - Filmen blev snabbt en modern klassiker efter den släpptes 2010 och är helt klart värd att se om och om igen. Här får man följa 19 åriga Mark Zuckerbergs raketkarriär från att vara andraårselev på Harvard till att bli Facebooks grundare. Hans framgång har varit kantad av skandaler vilket vi kommer få se mycket av i filmen. Den är både spännande och intressant då man får en inblick i hur Facebook startades.

Grease - You're the one that I want - vem blir inte överlycklig så fort man hör låten spelas? Filmen gjordes 1978 alltså 38 år sedan, en äkta klassiker med andra ord. Danny som är lite av en bad boy och Sandy som är the good girl förälskar sig under en sommar, och utan att veta om det börjar de på samma high school. Filmen innehåller mycket sång och dans som får vem som helst att bli på gott humör.

Forrest gump - Trots sin begränsade intelligens lyckas han bli eliidrottare, affärsman och krigshjälte. Men det enda han önskar och kämpar för är att hans barndomskärlek Jenny ska må bra. I filmen får du följa hans svåra uppväxt och trots att filmen är hela 2 timmar och 22 min lång så kommer du garantera att sitta fastklistrad framför skärmen. Forrest Gump tog hem sex stycken Oscars vilket är riktigt stort och välförtjänt!