5 inredningstrender att vänta sig 2017

Marmor dominerade 2016 och i år väntas ett mer otippat naturmaterial komma in och norpa första plats. Vad blir det nya svarta i våra hem, vad hänger från taket och vilka möbler gör en oväntad come back? Vi vet svaren! Lifestyle -

Sammet. Redan under 2016 kom trenden smygande men under 2017 kommer vi troligen se sammet högt och lågt i många hem. Mer specifikt kommer vi se soffor klädda i sammet. Troligen i en mörkt blå färg - då just mörkblått blir det nya svarta i inredningsvärlden i år!

Naturnära. Trenden med att inreda med detaljer i metall består, men i år kommer vi att se mer silverdetaljer istället för koppar som synts mycket under de senaste åren. Det är mer självklart att vara miljömedveten och att leva och tänka mer hållbart, något som även kommit att gälla inredning. Trenderna spås bli stora kring inredning i naturmaterial - gärna återvunna naturmaterial.

Kristaller. Efter året då allt kretsade kring marmor kommer kristallerna! Lite mer färg och lite mer glitter blir det när bergkristallerna sveper in och tar över. Vi kommer troligen att se dem som prydnad, agera bokstöd eller i ligga i nätta skivor som glasunderlägg.

Klängväxter & fetbladsväxter. Minikaktusarna som syntes till höger och vänster under förra året tar nu ett steg tillbaka och får ge plats för mer lummiga och bladiga växter. Gärna maffiga växter som kan klänga och vira sig runt våra rum. Eller fetbladsväxter i små skålvaser på soffbord eller hängandes i glaskupor från taket.

Klassiker kommer tillbaka. Nu gör piedestalen entré igen. Den får gärna prydas av ett flertal gröna krukväxter - ju fler växter desto bättre under 2017! I år är det gröna växter i massor som gäller. Även en klassiker i ny tappning hänger åter från våra tak - vi pratar såklart om takkronan! Den ensamt dinglande glödlampan har gjort sitt för ett tag och i år kommer vi att se mer armaturer som får hänga ståtliga från taket.


Hur ser du på inredningstrender, kommer du satsa på någon av dessa i år?


Omslagsbild: @joannafingal