5 filmer att mysa till under mellandagarna

5 filmer att mysa till under mellandagarna

Varför stressa runt på mellandagsrean när du kan ligga i soffan och mysa framför en film? Hoppa i myskläderna och öppna chipspåsen! Här har vi listat fem filmer som garanterat kommer få dig att må bra - ända in i själen. Lifestyle -

The Holiday. Det är snart jul i både Los Angeles och i London. I olika delar av världen sitter två kvinnor, båda stressade, hårt jobbande och i stort behov av att komma bort från… allt. Speciellt sina båda kärleksliv som gått i kras. Iris och Amanda hittar varandra på en husbytarsajt och bestämmer sig för att semestra, i den andras hus. När de hoppar på varsitt flygplan för att korsa Atlanten, åt varsitt håll, inser de snabbt att saker och ting inte blev som de förväntade sig. Istället blev det mycket, mycket bättre. Du får nästan anstränga dig rejält om du ska lyckas med att inte flina dig igenom stora delar av filmen!

The Proposal. En galen chef, ett utpressningsdrama, en resa till Alaska och en oväntad kärlekshistoria senare kommer du sitta där, gråtandes och skrattandes om vartannat. Sandra Bullock levererar till ditt yttersta och Betty White charmar oss alla i den här romantiska komedin. Filmen är absolut är lite förutsägbar, men ändå underbart charmig och värmande att du kommer att vilja se den om och om igen.

Mitt stora feta grekiska bröllop. Mitt i en stor och galen familj finns Toula, en blyg och försiktig tjej som en dag inser att hon vill mer än att jobba på sin familjs grekiska diner. Rädd att hon inte kommer någon vart i sitt liv om hon inte plötsligt gör en förändring, börjar Toula ta kvällskurser i datorkunskap. Att stå på egna ben ändrar allt och vi får följa hennes jakt på lycka och när hon hittar kärlek. I en grekisk, halvgalen och bestämd familj visar det sig snabbt att det inte är helt okomplicerat att falla för någon som inte är grek. Eller har några som helst kopplingar till Grekland över huvud taget...

Love Actually. Berättelsen börjar i november, fem veckor före jul. Parallellt följer vi tio olika kärlekshistorier i ett julupplyst London. Vecka för vecka fram till jul får vi följa glädje, problem och allt som hör julstressen till. Ju närmre jul berättelsen tar oss, desto mer inser vi hur flera av dessa till synes separata historier faktiskt hänger ihop. Love Actually visar hur kärlekshistorier ter sig på olika sätt för olika människor och hur kärleken kan vara underbar utan att vara perfekt.

Under Toscanas sol. Frances är författarinnan som efter en svår skilsmässa har fått skrivkramp och bestämmer sig för att åka på en bussresa genom Toscana i Italien. Hon ger sig av i hopp om att hitta tillbaka till sig själv och finna livsgnistan igen - men lite förvånad blir hon själv när hon bestämmer sig för att spontant köpa ett fallfärdigt hus på den toscanska landsbygden. Har du inte redan en plats i hjärtat för den vackra landsbygden i Italien, så kommer du nästan garanterat ha fått det - lagom till filmens eftertexter.

Omslagsbild: @bymartina