5 enkla tips - så förnyar du din bloggdesign

5 enkla tips - så förnyar du din bloggdesign

Dags för något nytt? Här kommer en lista på 5 enkla designuppdateringar du kan göra redan idag för att ge både dig och din blogg en extra boost av inspiration! Blogging tips - 21

1. Byt header

Få saker ger bloggen ett så stort lyft som en ny header. Här kan du även vara väldigt kreativ då det går att göra den på så många olika sätt. Endast text, en bild på dig, både text och bild, kanske ett kollage? Prova dig fram och se vad som speglar dig och din personlighet bäst!

Tips: Ta hjälp av program såsom Canva eller Photoshop för att få headern exakt så som du vill!

@fannyottosson har valt att ha en toppmeny som följer med när man scrollar medan @maawl kör på en synlig sidomeny.

2. Uppdatera din meny

På Nouw kan du snabbt byta utseende på dina menyer. Du kan enkelt skifta mellan sidomeny, en gömd sidomeny och en toppmeny. Uppdatera gärna innehållet du har i dina menyer också. Är det kanske dags att byta din profilbild? Vill du highlighta några nya inlägg du skrivit? Har du skapat en YouTube-kanal och vill ha den länkad? Du kan enkelt redigera dina moduler och innehållet i din meny under "design" fliken!

Tips: Kör du på endast text i din header kan det vara bra med en bild på dig i sidomenyn så dina läsare vet vem du är!

3. Byt din färgpalett

Färger lämnar ett starkt intryck så använd de du själv känner dig inspirerad av! Mörka, tuffa färger eller mer neutrala, harmoniska färger? Du bestämmer! Du kan även skapa en färgpalett med färger du tycker passar ihop och som du sedan alltid använder på din blogg. Detta gör att du får en blogg som känns mer genomtänkt och professionell!

Tips: Har du fastnat och vet inte vilka färger du vill använda dig av? Googla color palette generator så får du upp massor av verktyg som skapar färgpaletter åt dig. Perfekt för att få lite inspiration!

@snacksbycaroline har all info om sig själv i sidomenyn medan @lovisawallin har en separat "Om mig" sida på bloggen.

4. Uppdatera din "Om mig"-sida

"Om mig"-sektionen på en blogg är oftast det första en ny läsare kikar på och därför är det viktigt att den är uppdaterad och visar din personlighet. Vissa bloggar har endast texten i sidomenyn som en "om mig"-sektion medan andra har en egen sida till det. Prova dig fram vad du tycker funkar bäst! Vet du inte vad du ska skriva? Tänk på de gångerna du kommer in på en ny blogg. Vad skulle du vilja få reda om personen då? Se det som om du presenterar dig själv för en ny kompis!

Tips: Du skapar enkelt en ny sida på din blogg under fliken "sidor". Sidan kan du sedan lägga till antingen som en länk i din design eller genom att använda "sida" modulen i designredigeraren.

5. Byt typsnitt

Precis som din färgpalett så säger typsnittet mycket om din blogg. Testa att byta ut typsnitten du använder för att snabbt få en ny fräsch look på din blogg. Se bara till att typsnitten du väljer är lättlästa så dina läsare enkelt kan ta till sig ditt innehåll!

Tips: För många typsnitt kan kännas förvirrande. Håll dig till ett par olika i din design, fler än tre behövs oftast inte!

Har du några tips på hur man kan uppdatera sin bloggdesign?