5 enkla sätt att göra bloggen sommarfräsch

5 enkla sätt att göra bloggen sommarfräsch

Ny säsong, ny look på bloggen? Det är alltid kul med förändring tycker vi! Här listar vi fem enkla men effektiva sätt att ge bloggen ett lyft inför sommaren - på endast ett par minuter. Bloggtips - 34

1. Byt header
Har du en header du haft ett tag på bloggen? Kanske är det dags för något nytt? En snygg header som verkligen speglar din personlighet kan göra under för första intrycket för läsaren som kommer in. Dessutom ger det troligen även dig en boost av energi!

2. Lägg till bild- och inläggsmoduler i din design
Har du några speciella inlägg du verkligen vill lyfta från ditt akriv, favoriter du vill att fler ska läsa eller vill du låta dina nya inlägg ta mer plats - ja, då kan du göra det genom att lägga till bild- eller inläggsmoduler i din bloggs design.

3. Gå utanför din comfort zone
Att finna din egen stil i bloggen kan vara kraftfullt. Att hitta ett sätt att skapa bilder och texter som dina läsare starkt kopplar till just dig och din blogg kan göra mycket för ditt personliga varumärke. Våga testa lite nytt och göra något du inte gjort innan på bloggen - och se vad det leder dig! Det är troligen då du kommer utvecklas mest med bloggandet, när du vågar.


@lovisawallin har en kraftig & kaxig rubrik


@gertrudes kör på en tunn & fräsch font i sin rubrik

4. Byt typsnitt i bloggen
Inte behöver det vara svårare än att gå in och ändra dina typsnitt i rubrik och brödtext för att fräscha upp bloggens utseende. Det är väldigt enkelt att göra, men ger stor effekt. Kanske kan du även testa att ändra färg på dina rubriker? Testa dig fram mellan olika typer av fonter och olika tjocklekar för att se de olika effekter som det kan ge till din blogg.

5. Våga färg!
Var inte rädd för att stylea bloggen med färg. Just nu tycker vi att det känns helrätt med pasteller i bloggen, varför inte testa att göra dina rubriker i en snygg pastellfärg? Riktigt somrigt!Omslagsbild: @sarahessel ?