4 knep för dig som känner dig obekväm på gymmet

4 knep för dig som känner dig obekväm på gymmet

Vad ska jag ha på mig? Hur ska jag träna? Vad ska jag göra för övningar? Passar jag verkligen in här? Är du en av dom som känner såhär när du kliver in på gymmet? Läs 4 knep här nedan för att jobba bort dessa tankar. Fitness & health - 15

Vi alla har varit nya på ett gym någon gång & i många fall är det en plats där vi inte vistats på tidigare. Där även den mest självsäkra personen kan känna sig obekväm & helt vilsen. Jag har också varit där och det har tagit ett tag att komma dit där jag är idag. Och det är inte alls en självklarhet att våga ta för sig på en plats där man inte varit tidigare! Vi alla är olika & här kommer därför några tips på vägen som kan vara bra för dig som en gång för alla vill satsa på träning och hälsa i vinter.

1. Gymkort - Check!
Grattis! Redan där har du gjort en stor förändring i ditt liv. Men sedan när du äntligen ska ta det där klivet in på gymmet kommer alla tusentals frågor.

2. Fokusera på dig själv & jämför dig inte med andra
Du är på gymmet för din skull. Och jag lovar dig att de flesta är så självupptagna så de kommer inte att lägga något större fokus på dig ändå. Jag vet själv hur det är. När man är ny på något, så jämför man sig med andra. Men det finns inte en chans att du kommer vara lika stark, vältränad, eller kunnig som de andra på gymmet. Lika så som att du inte alls kan allt som väntas av dig om du börjar på ett nytt jobb. Så acceptera det & jämför dig inte med de som har flera års erfarenhet. frösök att fokusera på dig själv, dina framsteg & dina egna mål!

3. Känn dig snygg, bekväm & trivsam
Nej, det är inte ytligt att vara snygg på gymmet. Lika så som att du vill se bra ut när du är på stan, på jobbet, ute med dina vänner eller liknande så är det absolut ok att känna sig snygg på gymmet också! Ta på dig något du trivs i. Det kommer ge dig bättre självkänsla & självförtroende. Självklart ska det inte vara en tävling om vem som är snyggast på gymmet, men det kommer ge dig en boost. Och dessutom är det mycket roligare att gå dit när man vet att man får ta på sig en snygg outfit! Således behöver du absolut inte jämföra dig med andras outfits, utan istället känna dig snygg i din egen!

4. Planera, kör ditt race & våga ta plats!
Du kommer märka att det finns folk på gymmet till det mesta. En del är där för att visa upp sig, andra för att umgås med kompisar, en del för att verkligen träna. Se till att veta vad du vill göra redan innan du går in på gymmet. Istället för att komma dit och behöva tveka & bli orolig/stressad över att du inte vet. Så se till att ha en sorts plan. Boka in dig på en gruppträningsklass, bestäm dig för att du ska köra ben exempelvis. Visualisera i huvudet redan innan & när du väl är på gymmet så kör du ditt race! Du kan exempelvis på min blogg läsa olika typer av träningspass jag kör, eller där också olika upplägg på övningar och så vidare. Ett annat alternativ kan vara att ta hjälp av en PT eller en kompis. Och ja mina vänner. VÅGA TA PLATS! Trots att det kommer finnas sådana som hörs & syns mer än andra på gymmet så är faktiskt du också där för att träna. Så visa det!

Writer
Therese Svensson