3 tips för att hitta motivation igen

3 tips för att hitta motivation igen

Ledighet och lugna dagar är viktigt under sommaren, för att fylla på med ny energi. Men när hösten väl kommer kan det vara svårt att få tillbaka sin motivation, trots vila. Vår karriärexpert listar tre tips till dig som behöver hjälp att hitta tillbaka till din motivation & drivkraft. Livsstil - 50

Att känna motivation är något som kommer och går i vågor. Men varför är det så? Enligt en artikel från Harvard Business Review är det något som vi människor söker efter, precis som att vi letar efter det meningsfulla. I vår hjärna finns belöningssystemet som skapar impulser som leder till att vi vill lära oss nya meningsfulla saker. När vi följer denna impuls får vi en kick av dopamin. När det här systemet i vår hjärna är igång känner vi oss helt enkelt mer motiverade och levande. Du känner säkert igen känslan av när motivationen försvinner helt. Det är, enligt Harvard Business Review, vårt systems sätt att signalera för oss att vi borde satsa på något annat och fortsätta utvecklas.

Om du känner att motivationen inte är på topp, så här i slutet av sommaren, så kan du ta del av mina tre små råd. Testa och se om de kan hjälpa dig på traven. Och du, ibland behöver man bara få vila för att få motivationen att komma igång igen.


Fyll på din motivationskvot

Med detta menar jag allt från att du ser ett inspirerande YouTube-klipp till att du lyssnar på just din favoritmusik. När motivationen är låg hos en själv kan det hjälpa att kika runtomkring sig för att hitta den där extra inspirationen. Om du vill ha både ny kunskap och inspiration så kan du spana in TED.com som är fylld till bredden med inspirerande föreläsningar om allt från marknadsföring till spiritualitet. Och det är helt gratis!


Hitta dina drivkrafter

På sistone, istället för att prata om "livets mening", använder jag mig av begreppet drivkrafter. För mig känns det inte lika definitivt, mer formbart och något som med andra ord kan förändras med tiden. Så, istället för att börja fundera på meningen med just ditt liv vänd på det och tänk på vad du har för drivkrafter.Drivkrafter har mycket att göra med dina intressen och vad just du tycker är meningsfullt. Skriv ner det som dyker upp när du hör ordet drivkraft och se vart det leder.


Börja anteckna 

Om det så är bara tre rader per dag så skriv korta anteckningar över dina drömmar, mål och vad du tänker på. Till en början kan det uppstå en del inre motstånd men fortsätt att skriva något bara. Det kan vara väldigt spännande att gå tillbaka och läsa om din egen utveckling över tid. Motivationen kan komma allt efter som när du ser att det går framåt.Omslagsbild: @johannaturpeinen


Skribent
Mikaela Aare