3 gröna & goda mellis som piggar upp i höst

3 gröna & goda mellis som piggar upp i höst

Är du på jakt efter nyttiga och mättande mellanmål? Här bjuder systrarna bakom matbloggen Foodgeekzsisters oss på tre underbara favoriter. Perfekt att mumsa på då energin tryter en höstig eftermiddag, eller varför inte som en uppgiggande frukost en vanlig onsdag? Food & Recipes - 25

Grön juice 

Får det lov att vara en fräsch, syrlig morgon eller mellisjuice? Denna är gjord på massvis av gröna godsaker som boostar både immunförsvaret och gör dig gott.

Ingredienser:
1-2 äpple

2-3 nävar bladspenat

1 apelsin

Citron

Ingefära

1 tsk spirulina

Gör så här:
Mixa äpple, citron, apelsin och ingefära i en råsaftscentrifug. Avsluta med att blanda juicen i din vanliga blender med lite is och spenat.


Energibollar med kokos & torkad mango 

Energibollar är nog vårt främsta tips till en energifylld eftermiddag. Gott till eftermiddagskaffet men passar lika bra till innan och efter träning. Vart du än är så passar det perfekt att ha med i väskan. Här är en av våra favoritsmaker, kokos och mangobollarna.
15-20 bollar beroende på rullning.

Ingredienser:
100-150 g valfria nötter, vi rekommenderar valnötter eller hasselnötter

2 påsar torkad mango

50 g dadlar

1/2dl mandelmjöl

5 msk smällt kallpressad kokosolja

1 msk gurkmeja

Havssalt

Gör så här:
Mixa nötterna, oljan, mandelmjöl & den torkade mangon. Rör om med gurkmeja, strö lite havssalt och tillsätt med olja om det skulle behövas. Rulla i kokosflingor som du rört om med gurkmeja för extra härlig färg!


Tropisk smoothie bowl 

Vi säger hejdå till stressiga morgnar och trötta ögon. Testa våra smoothie bowls med bara några få goda ingredienser, toppa med vad du själv tycker om. Granola och kokosflingor är några av våra favoriter. Tips! Frys gärna in bananen kvällen innan du gör smoothien på morgonen. För 2 personer.

Ingredienser:
1-2 frysta bananer

1 dl frusen mango

2 nävar spenat

2 dl kokosmjölk

2 tsk spirulina

Lite honung

Valfritt: Addera gärna lite chiafrön, eller proteinpulver om du så önskar.

Gör så här:
Mixa upp den frusna bananen successivt med kokosmjölken. Tillsätt sedan mangon, spenat och spirulina. Smaka upp med lite honung. Häll i chiafrön alt lite proteinpulver om du önskar det.