11 sätt att säga "jag älskar dig" inför alla hjärtans dag

11 sätt att säga "jag älskar dig" inför alla hjärtans dag

Kärlekens dag är precis runt hörnet, en perfekt tid att visa uppskattning till de som står dig nära. Här listar vi 11 underbara sätt att säga ”jag älskar dig” - utan att säga just de där tre speciella orden. Livsstil - 20

Den 14 februari ser vi som en dag att fira all typ av kärlek vi har i våra liv. Vänner, bekanta, partners - vem du än håller kär. Har du lite svårt att veta hur du ska visa uppskattning till de du tycker om? Här har vi en lista att inspireras av!

1. Bjud ut personen på en härlig långpromenad i det krispiga vädret. Klä på er ordentligt och överraska med att ha köpt med dig personens varma favoritdryck från närmsta café. Eller ta med två stycken termomuggar hemifrån!

2. Förbered frukost på sängen. Det behöver inte vara svårare än så!

3. Skriv ett brev. Tänk till och skriv ner saker som du gillar med personen i ett brev, som du sedan lägger på posten. För visst är det något speciellt med att få ett handskrivet kärleksbrev?

4. Visa intresse för något som personen du älskar verkligen bryr sig om. Gillar den du älskar att åka skridskor? Varför inte ta med hen på en liten utflykt till ishallen med varm choklad? Att visa intresse för något som du själv kanske inte har inresse för, men som du vet att den andra personen gillar är väldigt fint, tycker vi!

5. Åsidosätt en hel dag, med tid endast för er! Inga telefoner, inga saker som kan distrahera er alls - bara ni två och precis det ni känner för att göra just då.

6. Skicka ett sms för att låta personen veta att du tänker på hen. Att skriva små gulliga sms är enkelt, men så uppskattat!

7. Köp favoritmaten. Gå till mataffären och handla en kasse med all den där maten hen tycker så mycket om och fyll kyl & skafferi!

8. En bukett med blommor är ju faktiskt aldrig fel. Det är en klassiker av en anledning, eller hur? Det behöver heller inte vara så dyrt. Köp ett fång med rosor och en bunt ecalyptus på närmsta ICA och bind din egen bukett - både prisvärt och otroligt fint!

9. Res iväg någonstans på tu man hand. Det ger mycket att få lite miljöombyte i varandras sällskap, vare sig det är en kort tur utanför stan eller en längre resa kan det göra gott att få andra perspektiv.

10. Leta fram dina favoritbilder - på er tillsammans, platser ni besökt eller på sådant som påminner dig om den andra personen. Samla allt i ett litet album, så att ni kan sitta och bläddra och minnas tillsammans. Hur mysigt?

11. Säg det med musik! Skapa en spellista med låtar som du vet att hen älskar, eller som betyder något för er relation. Mysigt att ha en spellista med bara massa positiva vibbar att plocka fram då du behöver piggas upp.Omslagsbild: @johannaturpeinen