10 WARDROBE MUST-HAVE

Når man skal bygge en garderobe er det viktig å tenke på at plaggene skal være tidløse, med god kvalitet og fasong. Her finner du 10 tips med spennende og tidløse basis-plagg, som du kan ta frem år etter år. Fashion -

Noen plagg bruker man mer enn andre i klesskapet, og det er ofte de tidløse plaggene med litt bedre kvalitet som henger igjen år etter år. Når man skal bygge en garderobe er det ofte lurt å starte med det som er basic, som du vet kommer til å bli brukt mye fremover og som lett kan la seg kombineres med andre kjøp. Når den er på plass kan man leke seg med farger, mønster og snitt for å lage en mer spennende garderobe. Det er ofte lurt å tenke på både snitt, kvalitet og pris før man gjør et kjøp. Er det snakk om et plagg du kan bruke i mange år fremover kan det lønne seg å legge litt ekstra penger i kjøpet, men hvis du ønsker et it-plagg fra sesongen kan det heller lønne seg å gå for en billigere variant fra en av kjedebutikkene.

1. The perfect black blazer - En svart blazer kan brukes til absolutt alt, og den er perfekt til de dagene du ikke helt vet hva du skal gå med

2. A pair of leather pants or skinny jeans - Jeg er fortsatt på jakt etter den perfekte skinnbuksen, det er et plagg jeg mener må inn i skapet. Et par skinny jeans er også gull verdt da det bare funker hver gang. Buksen kan lett kombineres med en finere topp på byen, eller en oversized knit og boots for et mer casual uttrykk til hverdags.

3. That one piece of jewelry - Et armebånd, halskjede eller øredobber som kan gi nytt liv til et ellers kjedelig og enkelt antrekk er alltid en vinner i klesskapet. En sort kjole kan ekesmpelvis se helt annerledes ut med et statement-smykke.

4. The luxurious bag - Ja disse veskene koster skjorta, men til gjengjeld får du gleden av de i mange år fremover. Gå for en klassisk veske, eller sprit opp antrekket med en fargerik variant. Går du ofte med veldig nøytrale farger kan det være gøy å skape litt liv med noe annet enn den klassiske sorte.

5. The trenchcoat - En klassisk trenchcoat er et sikkert kjøp, og denne jakken vil nok henge i klesskapet i alle årene som kommer. En dyr, men klassisk variant fra Burberry vil kanskje lønne seg i det lange løp - fargen, snittet og kvaliteten er det beste jeg har kommet over.

6. Black pumps - Et par svarte pumps er vell obligatorisk i klesskapet for oss jenter? Finn det ene paret som sitter godt på foten og som du føler deg vell i - da vil du nemlig alltid ha et par sko du kan ta på deg om du ikke aner hva du skal gå i. Disse over fra Christian Louboutin er en drøm av et skopar. De er sorte, men så absolutt ikke kjedelige på grunn av alle detaljene.

7. The colorful flats - Et antrekk kan få nytt liv med et par fargerike ballerinas. Et enkelt antrekk med skinny jeans og en topp kan fort bli kjedelig, men absolutt ikke hvis du tilfører et lite pop av farge.

8. Striped sweater - En enkel tynn genser eller kanskje en tjukkere turtleneck nå på vinterstid er alltid en sikker vinner i klesskapet. Genseren er lett å kombinere med alle slags bukser, og den gir litt mer livl i ett antrekk enn hva en ensfarget genser vil gjøre.

9. The perfect shirt og blouse - En skjorte i hvit eller lyseblå er enkel å style. Enten under en genser eller jakke, eller du kan skape en mer casual look med en oversized skjorte til skinny jeans. Til finere middager eller jobb kan man også få bruk for den perfekte silkeblusen. Gå for en bluse i silke fordi det er bedre kvalitet, og den vil holde seg penere lenger. En silkebluse trenger absolutt ikke koste mye, men man får mye igjen for å velge kvalitet.

10. The coat - Kåpen som sitter som et skudd uansett hva du har under, som kan matches med alt og aldri går av moten. Jeg ville investert i en klassisk modell med et tidløst snitt i ullstoff, da kan du bruke den gjennom hele vinteren og ta den frem år etter år.