10 sätt att hålla kreativiteten på topp

10 sätt att hålla kreativiteten på topp

Att vara bloggare menas med att man alltid måste ha nya idéer! Nouw har listat 10 sätt att få din kreativitet att flöda. Kika in här! Lifestyle -

Att vara bloggare betyder att man konstant måste ha ett flöde av kreativa idéer när det kommer till allt från artiklarna man skriver till hur man tar sina bilder. Vissa dagar flyter det på som ingenting och andra dagar kan man sitta i timmar utan att komma någonstans över huvud taget. Så vad är då räddningen när bloggtorkan slår till? Jo, planering! Vi har listat dem bästa tipsen!

1. Börja dagen med att skriva

Att Att börja tidigt på morgonen med att skriva fritt kan boosta din kreativitet för resten av dagen. Känn inga begränsingar och tänk inte för mycket. Det kan handla om att skriva om drömmar du haft under natten eller kanske något du tänkt mycket på på senaste tiden.

2. Skaffa en idébok

Att alltid ha med dig en liten bok där du kan skriva ner dina idéer vart du än är och så fort du får dem kan göra susen. Samla alla dina idéer och när din kreativitet sviker så är det bara att öppna boken och ta en direkt därifrån!

3. Surfa runt

Ha en lista tillgänglig med inspirerande bloggar och online tidningar som du läser några gånger i veckan. Var inte rädd att inspireras av andra!

4. Bryt dina rutiner

Alla har vi våra rutiner som vi håller oss till varje dag. Ta en annan väg till skolan eller jobbet eller möt upp med dina vänner på ett annat café än ni vanligtvis är på.

5. Ta en promenad

Det finns inget som piggar upp ett trött huvud såsom frisk luft och att röra på sig lite. När du känner att du ändå inte får något gjort, ge dig själv tiden att ta en paus!

6. Avsluta det du påbörjat

Om du har en massa gamla uppgifter på din lista som du måste ha klart, gör det innan du försöker börja ta tag i något nytt. Ingen har någonsin åstadkommit något bra genom att vara stressad.

7. Städa upp din arbetsplats

Att ha ett stökigt skrivbord gör en distraherad så städa upp och gör det fint där du jobbar. Kanske hjälper det till och med dig att tända ett doftljus för att få dig att känna dig mer bekväm och få kreativiteten att flöda!

8. Läs en bok!

När var senaste gången du tog dig tiden att läsa en bok? Att läsa böcker är inte slöseri med tid utan det boostar snarare din kreativitet och kan få dig att tänka på annat än du vanligtvis tänker på.

9. Omge dig av kreativa människor

Det finns inget som dödar kreativitet så mycket som att omge sig med folk som sprider negativ energi. Se till att välja ditt umgänge med omsorg och låt bara folk som alltid ger dig positiv energi vara i din omgivning.

10. Experimentera

Det är helt okej att experimentera och testa på att skriva om områden du kanske inte skrivit om förut. Kanske kommer du fram till att du har en passion för något helt annat än du trodde. I vilket fall som helst så ger det hjärnan omväxling och du kan ta dig ur din gamla vanliga rutin.