Matkasse från kyrkan.

Anonym mamma, Ensamstående mamma


För några veckor sedan var jag hos kyrkan här på området där jag bor och sökte efter rekvisition. Det är en form av nödpeng till mat kan vi nog säga.

Tyvärr så hade denna kyrkan ej någon möjlighet att ge mig detta, men de tipsade mig om att söka fonder. Via kommunen och andra föreningar i Sverige ska det tydligen finnas en hel del att söka. Detta ska jag verkligen kolla upp!

Diakonissan berätta för mig att en närliggande kyrka hade något som kallas Matkassen för ensamstående! (Med produkter från Ica Maxi som de ej kan sälja pga exempelvis förstörda förpackningar) Hon frågade om hon skulle skriva upp mitt namn så skulle jag få en plats när det fanns möjlighet. För två veckor sedan fick jag ett telefonsamtal från samma kvinna där hon frågade om jag fortfarande var i behov av matkassen. Jag svarade Ja, mer än någonsin (Tyvärr). Jag fick info om datum, plats och tid samt att jag skulle få denna möjlighet några veckor i rad. Jag började gråta av lättnad och tacksamhet.

I måndags förra veckan så var jag och hämtade min första matkasse. Fullt upp till kanten i två papperspåsar! De innehöll: färs, mjöl, havregryn, tonfisk i konserv, toapapper, bindor, puffar, godis, hushållspapper, ananas i konserv, oboy, pasta och en del saker till!

Idag ska jag till kyrkan igen och hämta en ny matkasse! Jag är väldigt tacksam för denna hjälp, du kan inte ana!


Har du fått matkasse eller liknande hjälp någon gång?

Gillar

Kommentarer

familjennordberg
familjennordberg,
Men vad skönt!!! Kram nouw.com/familjennordberg
madresoltera
madresoltera,
Ja det var verkligen en räddare i nöden kan jag tala om! nouw.com/madresoltera
Sophia
Sophia,
Så bra att det finns den möjligheten att få matkasse! Även om det fortfarande är jobbigt ekonomiskt, så lättar det ju en hel del! Hoppas du får fler sen om du behöver. Starkt av dig att be om det inte alla som vågar.
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229