De bedste sundere pølsehorn

Det her er de bedste sundere pølsehorn, jeg har bagt og smagt (okay... min anden opskrift på sundere pølsehorn er også rimelig gode).

De er nemme at lave, smager godt og så er de tilmeld ret sunde. Det der gør de her pølsehorn sundere end almindelige er, at de indeholder grøntsager og chiafrø. Du vil derfor finde et højere indhold af bl.a. protein, kostfibre, omega-3 fedtsyrer (fra chiafrøene), A-vitamin og C-vitamin (fra gulerod og rødbede), end i de fleste almindelige pølsehorn.

Der er med andre ord ingen grunde til, ikke at lave dem ;-)


Du skal bruge:

Dejen:

25 gram smør

2 dl mælk (jeg brugte minimælk, men al mælk kan bruges)

20 gram gær

1 æg

1/2 tsk salt

1 stor gulerod, revet (ca. 2 1/2 dl)

1 lille, eller en halv stor, rødbede, revet (ca. 1 1/2 dl)

2 spsk chiafrø

7-8 dl hvedemel

1 dl grahamsmel


Udover:

Små kyllingepølser (ca. 16 stk)

Ketchup eller tomatpuré

1 æg til pensling

Evt. sesamfrø til at drysse på toppen


Fremgangsmåde:

1. Start med at rive gulerod og rødbede groft. Stil det til side.

2. Smelt smørret i en lille gryde og tilsæt mælken.

3. Tag blandingen af varmen og kom den i en skål. Sørg for at blandingen kun er lillefinger-varm, og smuldr gæren i.

4. Tilsæt æg og rør rundt.

5. Kom revet gulerod og rødbede, og chiafrø i blandingen.

6. Tilsæt nu hvedemel, salt og grahamsmel lidt ad gangen. Start med 7 dl hvedemel og kom evt. den sidste dl i, hvis dejen virker våd (jeg brugte ca. 7 1/2 dl). Hvis du bruger røremaskine skal dejen have ca. 5 min på laveste hastighed og derefter skrues der op på mellemste hastighed i et par minutter, til dejen begynder at slippe kanterne. Hvis du ælter i hånden, skal dejen blot æltes i 3-5, til den er samlet og fast.

7. Sæt dejen til at hæve, tildækket, ved stuetemperatur, i 1 time.

8. Rul dejen ud til en cirkel på et meldrysset bord og skær dejen i lange trekanter med en skarp kniv (vist på billeder herunder).

9. Kom lidt ketchup eller tomatpuré på hver trekant, og placér kyllingepølserne hvor trekanten er breddest og rul den ind i dejen.

10. Kom pølsehornene på bageplader og lad dem hæve, tildækket, i 1/2 time.

11. Tænd ovnen på 200 grader, alm. ovn.

12. Pensl pølsehornene med sammenpisket æg, drys evt. med sesamfrø, og kom dem i ovnen i 20-22 minutter.


Held og lykke med det!

Synes godt om

Kommentarer