Lækre, lune chokoladeboller, der findes næsten ikke noget bedre, vel?

De her chokoladeboller er dog en smule anderledes end normalt. For det første er der banan i, hvilket gør dem dejligt søde, og de indeholder dermed et naturligt indhold af sukker. For det andet er de bagt med bagepulver og ikke med gær. Dette giver dem selvfølgelig en anderledes konsistens, men gør også at de nærmest kan bages på et øjeblik, da de ikke skal stå til hævning i flere timer. 

Alt i alt synes jeg de smager skønt, og er super nemme at lave.


Det skal du bruge (7-8 boller):

1 banan

1 æg

2 spsk akaciehonning (kan undlades)

1 dl mælk

150 gram hvedemel

80 gram groft hvedemel

60 gram speltmel

2 tsk bagepulver (med top!)

1/2 tsk kardemomme (kan undlades)

1/2 tsk salt

50 gram mørk chokolade


Fremgangsmåde:

Mos bananen i en skål, og tilføj æg, mælk, og evt. honning. Rør det sammen, og kom alle de tørre ingredienser i. Rør dejen godt sammen og kom evt. lidt mere mel i, hvis dejen er for våd. Hak til sidst chokoladen og vend det i dejen. Kom lidt mel på hænderne (da dejen er klistret), og form bollerne. Pensl med æg eller mælk, og giv dem ca. 20 minutter i ovnen, på 190 grader.


Held og lykke!


Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments