Våra fyrbenta

Min sambo är jägare, så när vi började prata om att skaffa hund var det inget snack om saken utan hunden skulle självklart vara utav en jaktras.

När vi började titta oss omkring efter vår första hund så hittade vi en annons med blandisar, gråhund/östlaika. Båda de två raserna är riktigt bra i skogen och jag är uppvuxen med en gråhund så det kändes rätt från början. När vi var och tittade på dem så blev vi fast.. vi hade hittat henne direkt. Hon la sig tillrätta i mitt knä och av där en lång stund. Vår Bella, som nu är 2 år gammal och världens mysigaste. Hon är en riktig kelgris och älskar att bli kliad på magen!

Efter vi hade flyttat till gården började vi bli sugna på att skaffa en kompis till Bella. En i Henkes jaktlag hade precis fått en stor kull med wachtlar. När vi fick bilder på de valparna blev vi lika fast som första gången. När vi hämtade våran valp, Dante.. så visste vi inte alls vad vi hade gett oss in på. Vi båda två är uppvuxna med hundar, men ingen av oss hade varit med om en hund med så galet mycket energi och vilja! Han kan vara riktigt mysig han också, om han vill. Han kan komma och kela in sig vid halsen och ska ligga så tätt emot en. Men i nästa sekund är det full rulle och han springer säkert ett 50-tal varv runt huset när han går ut. Det är rätt kul att se, men det är tur att vi bor på landet där inga grannar kan störa sig på hans skällande.. haha. Matgalen är han också, stjäl mat från både oss och stora hunden så fort vi vänder ryggen till. Han är nu 6 månader gammal, har fått veta att just hans ras brukar lugna ner sig kring 1 1/2 år.. vissa dagar längtar man dit lite extra mycket haha.

Men tillsammans är hundarna otroliga, de är verkligen varandras bästa vänner och man ser hur roligt de har ihop ♡

  • Djuren

Gillar

Kommentarer