När man inte ska vistas bland folk

Alltså vad är det här?! Nu är Charlie inne på dag 6 med feber. Han äter knappt någonting, blir glad för minsta lilla välling han får i sig. Det går ner någon glass, någon sked kräm men mest så dricker han. Det är ju bra att han får i sig vätska iallafall! Han har haft över 40 grader i temp, men nu ligger den på 38. Det är läskigt när tempen går så högt, barnen blir ju så himla påverkade! Det började med enbart feber, inga andra förkylningssymtom. Men nu däremot så snorar han och har en fruktansvärd hosta som gör att han inte kan sova ordentligt på nätterna, stackarn.

Så vad gör vi då hemma? Ja, inte speciellt mycket egentligen. Vi anpassar dagen efter Charlies ork. Vi går ut och gungar, myser med lammen, tittar på blommorna, går på upptäcktsfärd i trädgården, gosar i soffan framför svt barn, lägger pussel och läser mängder med böcker haha! En stor del av energin går åt till att få i honom någon näring över huvud taget. Det är minsann lättare sagt än gjort.

Jag har de senaste två veckorna börjat få en del sammandragningar. Inget som har gjort ont eller så men mest kunnat konstatera att så är fallet. Men sedan igår under eftermiddagen så började det bli rätt obehagligt, de kändes ordentligt (inte ont, ont..) och kom regelbundet var femte minut ungefär. Det höll på långt in på kvällen och gick så långt att jag faktiskt blev lite orolig och pratade med en barnmorskekollega från jobbet. Sedan släppte det tack och lov en liten stund efter det! Man får ju lite flashbacks från graviditeten med Charlie, då jag fick läggas in två gånger pga prematura sammandragningar. Hoppas innerligt inte att så är fallet denna gången! Och definitivt inte såhär tidigt.

Gillar

Kommentarer