Mer än halvvägs

Även om jag oftast tycker att tiden går så himla sakta, så har vi ändå kommit längre än halvvägs genom graviditeten nu. Det är ju helt galet!

Jag minns det som igår, när jag stod där på jobbet och verkligen tyckte att jag såg det där andra strecket på stickan.. men jag var så osäker så jag var tvungen att fråga en kollega, men hon såg det också. Några veckor senare, i vecka 6+ var jag inne på första ultraljudet och fick reda på att det var två små hjärtan som slog där i magen. Idag går vi in i vecka 21+0, vilket innebär att det är max 16 veckor kvar. Vi väntar monochorioriska tvillingar, vilket innebär att de delar moderkaka, och i Region Kronoberg sätter man igång förlossningen i vecka 37+0 om den inte har kommit igång spontant innan dess. Min största rädsla är att de drabbas av TTS, tvillingtransfusionssyndrom. Där den ena tvillingen tar näring ifrån den andra och att de får komma ut mycket tidigare på grund av det. Självklart har jag ett helt gäng med andra orosmoment också, som tillväxthämning eller att risken för snitt är ökad. Men jag väljer att försöka bortse från dem, jag vet ju om alla risker, men jag lägger inte så mycket tid på att fundera över dem för då blir jag bara än mer nojig.

I stället tänker jag på hur speciellt det är att få vänta tvillingar. Vi känner oss så lyckligt lottade över att få vara med om det här äventyret. Tänk att vi ska bli en fyrabarnsfamilj, hur häftigt är inte det?!

Sedan några veckor tillbaka känner jag tjejernas rörelse varje dag, de blir bara starkare och starkare. Nu har vi även börjat se rörelserna utanpå magen

Gillar

Kommentarer

Emelisanskrypin
Emelisanskrypin,
Underbart 💕 är själv i vecka 20 nu 😊
nouw.com/emelisanskrypin