Familjen växer!

Nu är det en halv evighet sedan jag skrev här.. och det finns en hel del anledningar till det. Det har hänt så mycket här hemma att jag knappt vet vart jag ska börja!

I mellandagarna visade det sig att våra hundar har lyckats tjuvpara sig igen. Vår tik, Bella, löper i tysthet har vi nu konstaterat. Inte ett endaste litet tecken på något löp visar hon! När hon började bli rund tog vi henne till veterinären, jodå... ett helt gäng med små valpar låg det i magen. Så tidigt, tidigt en måndag i januari fick hon sina valpar. Två tikar och fyra hanar blev det. De växer så det knakar! Nu är de typ aldrig tysta, haha. Idag ska jag ta kort på dem och lägga ut dem till försäljning.  En av hanarna är redan tingad av en kompis till de förra valpköparna. Så spännande!

För två veckor sedan hade vi en kille här hemma som kom och gjorde ultraljud på våra får. Eller på tackorna rättare sagt! Vi har 9 tackor och det visade sig att alla bar på minst två lamm, men många av dem bar på tre lamm. Så sammanlagt ska vi få 23 stycken i slutet av mars ungefär. Herregud! Vi som inte trodde att baggen hade gjort sitt jobb, haha.

Men så till den största nyheten av alla...

Strax innan jul, fick jag en konstig känsla på jobbet och tog ett gravtest. Jag tyckte mig skymta ett positivt resultat, så jag var tvungen att fråga en kollega om hon också såg eller om jag bara bara inbillade mig. Men hon såg! Åkte hem, köpte ett digitalt test och jo... mycket riktigt. Där stod det klart och tydligt, Gravid 1-2. Efter ett par veckor ringde jag min barnmorska, som bokade in ett tidigt ultraljud. När jag kom dit var jag helt inställd på att det inte skulle vara någonting i magen.. sa det till läkaren, innan jag hoppade upp i gynstolen "Det är ju som det är..". Två minuter senare hämtade hon in en kollega för att hon ville dubbelkolla en sak. När denna kollega kom och tittade så sa hon att de hade en sak att berätta. "Det är två bebisar i din mage. Ni väntar tvillingar!"

Alltså de orden... Chocken har fortfarande inte lagt sig trots att vi nu har gjort tre ultraljud. Det är så spännande, skrämmande och helt galet. Vi ska alltså gå från två barn.. till dubbelt så många! Vilken resa det kommer att bli. Från och med vecka 16 ska vi gå på ultraljudskontroller varannan vecka, för den typen av enäggstvillingar vi väntar innebär större risker. Det är också skrämmande såklart. Men vi är så glada, tänk att vår familj ska få uppleva det här. Så häftigt! ♡

Tvilling två & tvilling ett

Gillar

Kommentarer