En dag med samtal kring döden

Idag var det en riktigt vacker frostig morgon!

På dagens schema stod det ju onkologi. Vilket betyder läran om tumörsjukdomar, eller ja.. cancersjukdomar.


Det var den tuffaste föreläsningen hittills. Den berörde varenda en av oss som satt i salen. Att prata om cancer, när det handlar om barn är jobbigt. När man sedan går steget längre, och pratar om vad det kan resultera i.. ja, då kunde inte jag hålla mig iallafall, utan då kom tårarna. Att samtala kring barn och döden, det känns bara så fel på alla sätt och vis. När föreläsaren pratade om fall från verkliga livet, som hon själv hade varit med om, så blev det så mycket mer verkligt.


Det är en hemsk sjukdom. En vidrig sjukdom. Men hon poängterade flera gånger om, att man inte får glömma det friska mitt i allt det sjuka. Och det låter väldigt sunt tycker jag.. lek, när lusten finns. Ät en glass, eller två.. när suget slår till. Titta på en film, när tröttheten håller sig i schack. Eller, bara finns där och vara ett stöd för barnen och deras anhöriga.


Hon berättade att barncancerfondens reklamfilmer är på riktigt. Alltså barnen som är med i filmerna har haft en cancerdiagnos och de vuxna med tomma stolar framför sig är föräldrar som har mist sina barn i cancer.


En sådan här föreläsning väcker många tankar och känslor. Ikväll har jag kramat mina barn lite extra hårt ❤  • Skolan

Gillar

Kommentarer