Hej,

Hade för någon vecka sedan en kund som tidigare färgat håret svart och sen låtit håret växa ut en bit.

Detta var resultatet efter första helblekningen och det blev mycket bättre än jag någonsin hade kunnat tänka mig. Färgen släppte otroligt mycket och det är bara vissa bitar som är mörkare nu. Så nästa steg är att slinga upp det ytterligare.
Gillar inte att göra helblekningen egentligen av den anledningen att det sliter väldigt mycket på håret. Alla strån blir påverkade och man har inga strån emellan som kan vila mellan blekningarna.
Hon vill bli riktigt vit så fortsättning följer....

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

heej,

Hoppas eran midsommar har varit bra! Jag spenderade min i ett hus på landet i Östergötland. Helt fantastiskt härligt med en idyllisk natur och jättefina vänner. Dagen bestod mest utav vin, snaps, badande (jag badade inte) och mat. Precis som det ska vara på en midsommar.

Kom tillbaka som vanligt till salongen igår och lyckades ta en för och efterbild på en färgning jag gjorde på fina Alexandra (jag vet att bilderna inte är dom skarpaste )

Hon har aldrig tidigare färgat håret och vad passar inte bättre än att få lite solblekta längder. Det blir liksom en sån fin effekt utan att behöva färga utväxten en gång i månaden. Älskar att en sån liten grej som ljusare längder kan göra så mycket på ett hår. Eller vad tycker ni?

Har precis bytt färgmärke men blir bara mer och mer kär i färgerna. Dom blir väldigt glansiga och är samtidigt väldigt skonsamma för håret. Känns toppen så just ni skulle jag bara vilja färga hår hela dagarna!

Likes

Comments

I väntan på min kund selfie...

Likes

Comments

hej,

Dålig uppdatering här, har haft för mycket att göra! I måndags var jag och min kollega Mikaela på hårförlägningskurs i en speciell teknik som heter mago. Jag har sen tidigare utbildning i tejp, microringar och vax men tycker att alla sliter onödigt mycket. Det som är så speciellt med just den här tekniken är att man knyter fast håret med bomullstråd. Dessa knutar Är till för bergsklättrare vilket betyder att knyter du det rätt så åker inte håret av. Både Mikaela och jag hade modeller som hoppade av i sista sekund så vi bestämde att vi fick göra det på varandra. Mikaela har väldigt långt och tjockt hår i sig själv så på henne satte jag i ljusa effektslingor medan på så kunde vi göra en förlängning. Jag förlängde det ca en decimeter då jag inte vill ha så långt hår. Jag säger bara WOW! Vilket hår, vilken teknik. Jag som är väldigt håröm kunde sätta upp håret direkt utan att känna något. Att sova på det var heller inga problem vilket jag har haft bekymmer med tidigare när jag haft löshår. Håret är även det i fantastisk kvalité. Så fruktansvärt nöjd med den här kursen och att vi nu kan erbjuda er kunder denna tekniken som är väldigt skonsam för ditt eget hår plus att det inte är några kemikalier alls.

Tror att detta kommer bli mitt nya "got to have"!


Jag har väldigt dåliga bilder på min mobil men ni får en bild här under. Kommer även senare gå lite mer in på djupet om hur tekniken fungerar för er som är sugna på att få ett vackert svall som inte sliter, redan till sommaren kanske :)

Likes

Comments

något jag älskar är det där vackra solkyssta håret man får på sommaren. Ni vet dom där fina slingorna som är lite gyllene och bara glänser i solen.

Det är så sjukt trendigt att färga in det just nu och det bästa med färgen är att den nästan bara blir snyggare ju längre in i sommaren man kommer då solen också får in naturligt ljusa slingor.

Här kommer bilder på två olika kunder där vi har gjort det sommarkysst i en liten sombre-tappning.


Likes

Comments

hej,

Hoppas att din långhelg har varit toppen. Jag spenderade min helg i Göteborg tillsammans med tusentals andra. Det kan inte varit många som missat att Håkan Hellström hade konsert och det var självklart där jag var. Har lyssnat så många år på honom men aldrig sett honom live tidigare. Det var lika magiskt som jag hade föreställt mig och verkligen värt att vänta på :) jag andas och drömmer Håkan just nu och tror jag kommer vara kvar i den här bubblan ett tag till.

Men nu är det tisdag och tillbaka till jobbet igen. Taggad för ännu en arbetsvecka men massa roliga färgningar och klippningar!

här är en färgning där jag gjorde en lilabrun botten med guldiga längder, sjukt kul!

Likes

Comments

Det är något speciellt med det där långa blonda svallet. Folk säger ofta att det är tråkigt för många tjejer har det och "alla ser likadana ut"...
​Men även att jag nästan dagligen slingar blonda hår så tröttnar jag inte när resultaten blir såhär! 😍 Har tyvärr ingen förebild men förra gången gjorde vi en ombre i gråskala men nu kände hon att det vore kul att vara ljusare igen. Den mörkare botten tränger fram lite vilket för oss inte gjorde något då det ger lite mer djup i färgen och hon ville inte bli helt platinablond.

Nu blir det en kopp te framför tvn med mina två små hundar till följeslagare. 😊

Likes

Comments

​hej på er,

och grattis till alla mammor där ute! Hoppas ni har blivit firade ordentligt 💗

I torsdags kom en tjej in med ett väldigt ojämt hemmafärgat hår och vill få allt till en jämn färg igen. förebilden visar inte riktigt hennes färg men botten är betydligt ljusare och ca en decimeter längre ner så kom det ett mörkare parti och så lite ljusare i längderna igen. Det dumma med hemmafärg är att det oftast (typ aldrig) blir som det står på kartongen vilket gör att resultatet kan skifta enormt. Som i det här fallet då botten blev alldeles för ljus. Men efter lite magi och en klippning så blev resultatet toppen. eller vad tycker ni? :) 
Härligt att få göra lite mörkare färgningar emellan alla ljusa slingor.

När en kund kommer in med ett hemmafärgat hår så är det vanligaste att topparna har blivit sotiga eller att man har vissa partier som är mörkare. Detta beror på att man lägger färg på färg.
​Så ett tips till dig som färgar håret mycket hemma är att bara färga utväxten och låta längderna vara. Känns längderna dassiga och tråkiga kan du när det bara är ca 5 minuter kvar ta den färgen som finns kvar i flaskan och massera in i längderna. Man kan även lägga lite balsam alternativt blanda i lite vatten i färgen för att inte riskera att längderna blir mörkare. 

/Madeline

Likes

Comments

Som ni kanske förstår så heter jag Madeline och jobbar som frisör här i Lund. Jag har skapat denna bloggen för att mina vänner och kunder ska kunna följa mitt arbete. Hoppas även att du som inte känner mig kanske ska känna dig lite inspirerad.

I november 2015 Började jag jobbar på Maria Brinks Hårstudio. Har tidigare varit anställd men här hyr jag stol vilket är både nytt och spännande. Det är häftigt att äntligen få vara egen företagare och bestämma själv.

Det var lite snabbt om vad jag gör, hoppas att du kommer tycka att det är roligt att läsa min blogg :)​

/Madeline

Likes

Comments