Nu är vi äntligen tillbaka i New York och det känns underbart😍 Så himla taggad! Vi har ju Fall break nu så vi passade på att hänga med mamma till New York.

Har varit lite dålig på att uppdatera men har bara fokuserat på att hinna plugga, äta och även sova så det har varit lite hektiskt.

Idag ska vi i alla fall spendera dagen på Woodbury Premium Outlet och jag är så redo för shopping haha! Finns inga affärer i Shippensburg, förutom Walmart då förstås så det ska bli riktigt roligt att få gå i lite affärer.

Förra helgen va jag och O på våran första American football game och det var verkligen en upplevelse. Varje gång Shippensburg Raiders gjorde touch down avfyrade militärerna en kanon som smällde fruktansvärt högt och jag blev självklart lika rädd varje gång haha! Men det var riktigt trevligt och det var jätte bra väder.

Puss & Kram!

...................................

We are finally back in New York and it feels wonderful, I'm so excited! We have our Fall break now so we thought we might as well go to New York with my mom.

Sorry for the bad updating but I have just focused on studying, eating and sleeping so it has been a little hectic.

Today, at least we will spend the day at Woodbury Premium Outlet and I'm so ready for shopping haha! There's no malls in Shippensburg, except for Walmart, of course, so it's going to be really fun to do some shopping!

Last weekend, Me and O were on our first American football game and it was truly an experience. Every time the Shippensburg Raiders scored touch down, the military fired a cannon that were terribly loud and I became obviously, scared every time haha! But it was really nice and also really good weather.

XO!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

USA, Utbytesstudier, Utbytesstudent

Denna veckan har som jag tidigare skrev varit en bra vecka men det har även varit en väldigt lång vecka och jag är verkligen helt överlycklig att det äntligen är fredag!

Idag har jag en lektion nu på morgonen och SEK har jag möte på eftermiddagen. På lördag spelar Universitetets fotbollslag (American football) på hemmaplan så vi ska försöka hinna med och gå på det! Sen har vi en del städande att göra i helgen hehe! Hoppas alla har en härlig fredag,

Puss & Kram!

Likes

Comments

USA, Utbytesstudent, Utbytesstudier

Trots att jag har haft extremt mycket denna veckan och haft lärare som flyttat runt på proven, lagt till extra prov osv så har det än så länge varit en riktigt lyckad vecka!

Först fick jag tillbaka två prov där jag fick A- och A vilket kändes så skönt när man lagt ner så mycket tid på att plugga!

Sen fick både jag och O reda på att vi fått stipendier som vi ansökt om innan vi åkte, vilket verkligen är så skönt då det är ganska dyrt här och nu slipper vi ta så mycket pengar från våra sparpengar!

Nu har jag strax prov och sen blir det hem och plugga, har hemtenta tills på tisdag och ett prov på tisdag så har en del plugg som jag måste få gjort!

Puss & Kram!

Likes

Comments

USA, Utbytesstudent, Utbytesstudier

Tänkte berätta tre positiva samt tre negativa saker som jag upplevt än så länge av min tid som utbytesstudent i Shippensburg.

Positivt:

• Lära känna nya människor, och få vänner både från USA och andra delar av världen

• Vädret, det har verkligen varit så mycket skönare väder här än vad det är i Sverige

• Uppleva något nytt och spännande, att studera en utbytestermin för mig har än så länge varit ett enda stort äventyr!

Negativt:

• Det luktar ko bajs i hela staden, hela tiden, varje dag... Än så länge har jag inte riktigt kunnat vänja mig vid det haha och jag verkar inte vara det enda. Det är ett omdiskuterat ämne om jag säger så.

• Lärarna har väldigt höga krav på eleverna här. Vi har en betygskala från F-A och D det lägsta betyget för godkänt. Dessutom så anser mina lärare att betyget B och uppåt är det enda acceptabla att få. Att få ett C anses lika dåligt som att få ett F

• Upplägget för studierna här är väldigt annorlunda gentemot Sverige, till exempel så flyttar lärarna runt sina tentor en hel del, lägger till extra tentor och tar inte hänsyn att man läser fem kurser totalt, vilket är väldigt frustrerande!

Likes

Comments

USA, Resa, Utbytesstudent, New York

Om en vecka kommer min kära mamma hit och det ska verkligen bli så kul! Även om det inte finns så mycket att visa av vår lilla stad här så ska det ändå bli kul att få visa hur vi har det här i USA. Plus att vi ska åka till New York på fallbreak, I can't wait!😍

Likes

Comments

Utbytesstudent, Utbytesstudier, USA

Tiden flyger verkligen förbi här. Kändes som om den förste september var igår, så att det redan är oktober känns lite konstigt. Vi har nu varit i USA i nästan 2 månader! Tiden går verkligen fort när man har roligt, och när man måste plugga hela tiden...

Det är lite läskigt när man tänker på att man ska åka hem om 3 månader och det får en verkligen att vilja ta tillvara på tiden man har här. Både jag och O känner att vi vill se så mycket som möjligt under tiden vi är här. Nästa resa bär i alla fall av till New York och det ska verkligen bli så kul att få komma tillbaka!

Likes

Comments

USA, Utbytesstudent, Utbytesstudier

Vilken vecka det har varit! Har haft två tentor, ett prov och en inlämning... Nästa vecka har jag två inlämningar och en tenta. Dock så skönt för skulle egentligen haft två tentor nästa vecka men det ena flyttades fram en vecka, så skönt!

Så set ända jag har gjort de senaste dagarna har varit att plugga, äta och sova (även om sömnen har fått lida något) Igår var jag så trött att jag slocknade i sängen direkt efter att jag kommit innanför dörren och sov sen i 6 timmar... Efter det gick jag upp, käkade lite och pluggade förstås innan jag gick och lade mig och sov vidare. Mår ändå lite bättre idag men känner mig som ett vrak hehe.

Denna helgen tänkte jag inte hitta på något utöver mitt pluggande utan bara ta det lugnt och slappa. Kommer dock bli mest plugg men förhoppningsvis får jag lite tid över!

Puss & Kram!

Likes

Comments

USA, Utbytesstudent

Jag är ju inget jätte fan av insekter och kryp och det finns en hel del små djur här i Shippensburg. Det har ändå fungerat hittills då de har hållit sig på avstånd och man har sett någon insekt lite här och dör (de är dock dubbelt så stora här i jämförelse med Sverige😳)

Vi har dock haft lite skalbagge liknande djur som har lyckats flyga in i lägenheten men det har som sagt ändå fungerat helt okej.

Men tidigare idag så skulle jag få på toaletten och upptäckte en skalbagge som satt på baksidan av toalettpapperet! Jag fick sådan panik, fy det var verkligen så vidrigt. Förhoppningsvis försvinner alla små djur när det blir lite kallare här, jag håller tummarna i alla fall!

Likes

Comments

USA, Utbytesstudent

Av någon anledning som jag inte riktigt har förstått mig på ännu, så är det väldigt viktigt att bära kläder med ens förenings eller klubbs logga på. Detta innebär t-shirts, keps, jacka, hoodie ja, you name it!

Jag är kanske inte riktigt där än haha men jag försöker i alla fall bära min keps lite då och då! 😅
Visst är den fin?!

Likes

Comments

USA, Utbytesstudent, Utbytesstudier

Godmorgon på er! Idag är det måndag... inte min favorit dag på veckan men jag ska försöka hålla mig positiv. Det ska bli över 30 grader här idag och vår pool är stängd för säsongen☹️ Så tråkigt tycker jag! Men jag får väl se på den ljusa sidan för nu finns det inget som kan störa mig från mitt pluggande😝

Har en lång skoldag idag och var hur trött som helst i morse så hoppas verkligen jag kan hinna gå och lägga mig tidigt idag!

Puss & Kram!

Likes

Comments