Har tänkt skriva ett inlägg om mina egna åsikter/tankar kring au pair yrket och det här livet ett tag nu, men har velat vänta några månader för att verkligen ha lite erfarenhet och grund för att kunna skapa sig en bra uppfattning. Och i och med att halva min tid som au pair i USA snart har gått så tänkte jag skriva ett (ärligt) inlägg om mina åsikter kring hur jag haft det och varför jag kommer välja att åka hem istället för att förlänga.

Mitt beslut om att åka hem till Sverige efter mitt år är slut är egentligen ingen överraskning för mig stort sett, har aldrig haft någon egentlig ångest angående om att förlänga eller ej. Jag kommer garanterat känna mig "klar" efter ett år som au pair. Däremot känner jag mig långt ifrån klar med USA. Behöver garanterat mer tid för att göra det jag vill göra här..
Varför jag känner mig (redan) ganska klar med just det här yrket är framförallt för att jag saknar mitt privatliv och frihet som jag hade hemma i Sverige. Som au pair bor man ju med en familj, och man är även väldigt beroende av familjen. Har man det även som jag har just nu - så är det även curfew på vardagskvällar. Med andra ord så måste jag vara tillbaka en specifik tid på kvällar om jag ska jobba dagen efter. Samt att jag är beroende av att familjens bil är tillgänglig, annars kommer jag inte någonstans haha. (Tack uber).
Detta är några av de saker som gör att jag känner att denna "livsstil" inte riktigt är för mig. Beror förmodligen väldigt mycket på hur man är som person också, har träffat au pairer som älskar den här livsstilen och som aldrig vill åka hem haha.
Sedan måste man verkligen erkänna att barn rent allmänt kan trötta ut än totalt och under 6 månader här så har jag haft en hel del breakdowns. Skillnaden på amerikanska och svenska barn är ganska stor, vilket jag tror man måste acceptera och tänka på innan man åker hit. Mitt schema är ganska tufft, då jag i princip varje vecka jobbar de 45h som är lagligt att jobba som au pair - däremot känner jag att jobbet hela tiden följer med en även fast man är off (ganska lätt att det blir så med tanke på att man bor på sin arbetsplats.) så det blir mycket energi och effort utanför sina arbetstimmar.
Stort sett så ångrar jag absolut inte att jag åkte hit- att bo här är fantastiskt många gånger. Men själva jobbet är mycket tuffare än jag först trodde. Jag jämför min au pair upplevelse lite som att göra lumpen haha (konstig liknelse- jag vet). Men det känns lite som en resa jag har gjort för att utvecklas och bli mer självständig. Och det kommer kännas otroligt vemodigt, men ändå väldigt skönt att åka hem i september.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Regn regn ren regn.
Spenderade större delen av dagen igår inne i city med förhoppningen om att det skulle vara fint väder. Men efter bara någon timme så öste regnet ner haha.

Säger det igen (om jag redan har sagt det) -kan inte vänta på att det ska bli sommar igen. NYC under sommaren är underbart och känns så bra att man har det att se fram emot. Är verkligen trött på februari och detta väder som denna tråkiga månad har fört med sig. Ena stunden är det fint vårväder för att sedan gå över till isande kyla - eller som igår; spöregn.
April/maj just nu hade med andra ord inte satt fel.

Och all promenad genom regnet för denna lilla bakelse! Den va slutsåld på hela Manhattan (?) Rebecka fick förmodligen den sista Hahaha. Hade ingen aning om att semlan var populär här? Eller är svenskarna som bor här helt galna i semla? Hm

NYC kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Det är en sån speciell stad.. livets stad.
Iallafall så avslutade vi vår lördag hemma hos Lovisa i South Orange med mellomys och charkbricka. Kan inte bli bättre än så.

Likes

Comments

Måste bara visa er hur min helg i Philadelphia såg ut. Det var verkligen utöver förväntan och jag kan bara föreställa mig hur fantastiskt fint det måste vara här på sommaren.

Tåget gick tidigt från Westfield till NYC (06.47😴) sedan tog vi en Greyhound till Philly.
Soligt väder, dock med lite kall vind. Vi spenderade hela dagen med att kolla runt på lite sevärdheter samt gick en lång promenad runt staden och världens mysigaste hamn.

Verkligen en mysig helg, med lagom avstånd för att bara lite spontant dra iväg.

Likes

Comments

Åhhhhhhhh vad underbart med fredag imorgon. (Ja jo tack i Sverige har redan fredagen tagit plats.)
Känns som jag nästan alltid startar mina inlägg med den frasen. (?) men det är så sant. Älskar veckoslut, precis innan helgen tar fart.

Vill framför allt med detta inlägg skriva några extra fina ord till en av mina närmsta vänner Matilda som fyllde hela 20 år i början av veckan. På grund av att vi har ett världshav mellan oss så blev det svårt att ses för att fira men blev iallafall ett telefonsamtal haha. Saknar dig så mycket bästa Matildis.

Har även denna vecka hunnit med en del träning, vilket känns bra! Mår som bäst efter en vecka med mycket gym, dessvärre känner jag mig konstant omotiverad i perioder...
Kvällens aktivitet fick för övrigt bli bakning. Närmare bestämt några cupcakes till den yngstas sleep over imorgon.
Jag kommer inte vara hemma i helgen utan det blir en tjejhelg x1000 med Rebecka. Lördag morgon ska vi åka till Philadelphia och stanna där över helgen. Väldigt behövligt.

Likes

Comments

Hej!!
Jaha , då var det redan måndag och ny vecka. Säga vad man vill om att dagarna ibland kan kännas milslånga - men veckorna rusar förbi (oftast.)
Ytterligare en helg har passerat och detta kan vara den lugnaste helgen jag någonsin haft i USA. Har förmodligen sovit igenom 75% av den utan problem. Ibland bara måste jag göra så för att ladda batterierna ?
I fredags slutade jag runt 19 för att ta en snabb dusch och sedan åka till echo för hederlig fredagsmiddag med Lovisa. Vet inte om denna restaurang (Echo tap and Grille) finns någon annan stans eller om den bara finns här omkring 5 min från mitt hus i Westfield , men det är verkligen min absoluta favoritrestaurang och jag kan med nästan all säkerhet säga att jag har varit där varje helg sedan jag flyttade till den här familjen.

Förutom väldigt god pizza så blev det denna dröm till efterrätt. Lite extra lyx för att fira att man ännu en gång klarat sig igenom en jobbvecka.

Har förmodligen lagt upp dessa i ett tidigare inlägg men hittade dessa bilder från i maj/juni som fick mitt hjärta att smälta. Detta är två ungar från den kullen vi hade hemma i våras. Definition av hemma. Och det saknar jag.
Är glad över att jag har så pass mycket kontakt med min familj och vänner hemifrån just nu (hade mycket mindre kontakt mina första två månader här)..
På så sätt vet jag hur allting är hemma och att alla mår bra (inklusive min kanin haha). Dessutom är det väldigt roligt att bara sitta och prata om vad som händer i varandras liv när det skiljer så mycket på vad som händer i ens vardag. Pratade tillexempel med Julia i nästan 3h (??) Igårkväll.

Igår var det den 28 januari vilket innebär att det nu har passerat 5 månader här i USA. Snart halvvägs. Topp tre med min tid här är väldigt lätt att rada upp.
1. På första plats kommer utan tvekan alla nya relationer man har skapat i sin närhet. Värdfamilj, värdbarn, nya vänner och bekanta. Att ha träffat Rebecka och Lovisa är jag evigt tacksam för.
2. Alla nya saker som jag upplevt och som jag definitivt inte skulle ha upplevt om jag inte hade åkt. NYC, Washington D.C, Six flags, utekvällar, dejter, alla mysiga kvällar med Rebecka, spontana beslut. Listan kan göras lång.
3. Låter kanske töntigt men för mig som älskar att shoppa har flytten hit varit helt utöver förväntan. Shoppingen här är guld. Finns i princip allt. Vilket absolut inte gynnar min ekonomi meeeen ibland bara måste man unna sig.

Likes

Comments

Saker jag ser fram emot just nu: Det som sker närmast är förmodligen att en av mina absolut närmsta vänner hemifrån flyttar till NJ om 19 dagar. Känns overkligt. När hon väl landar här har vi inte setts på ett halvår. När jag bodde hemma i kära Vetis sågs vi flera gånger i veckan, så att inte ha fått träffa henne på hela 6 månader känns i hjärtat haha. Hon kommer iallafall bo ca 1,5 h från Westfield så det kommer bli måånga helger tillsammans det kan jag lova haha.
På fredag ska även jag, Rebecka och Lovisa försöka ta oss i kragen och boka något roligt att ha att längta efter i vår; nämligen Kygo som spelar här i maj. Kygo och vårvärme - kan det bli bättre än så?

Hahaha, två extremt gamla (om tre år är så extremt🤔) bilder på mig och Julia. Om 19 dagar ändras alltså distansen från 600 mil till 11 (??)

Likes

Comments

Bloggandet går segt just nu, men det beror mest på att dagarna går utan att det egentligen händer något speciellt. På söndag har jag varit här i 5 månader och hos den nya familjen i ca 1,5. Har varit mycket sjukdom det senaste med både besök på urgent care och antibiotika. Vilket har sugit såklart Hahaha, allt blir så mycket jobbigare när man är sjuk här. Saknar dessutom sommaren något fruktansvärt och kan knappt vänta tills det blir vår och värme igen. (fick ett smakprov på detta idag då det var hela 16 grader och sol innan).

Min senaste helg bestod av en mysig fredagkväll för att sedan köra utgång i NYC på lördagen. Vi lyxade till och med till det genom att boka hotell nära Penn Station så vi slapp åka hem mitt i natten haha. Tyvärr kom inte jag o Lovisa in på samma klubb som de andra åkte till (livet som underårig) men det var roligt att få vara i city ändå.

Och här kommer dagens bild. Det är verkligen såhär en stor del av ens vardag ser ut som au pair: stressig morgon, försöka hinna med gym/shopping för att sedan ta sig en nap på förhoppningsvis 20 minuter.

Likes

Comments

Hej och välkommen till ett nytt år. Känns lite galet att det redan är 2018. Vad hände med vår/sommar 2017 som nyss var här? Tiden springer förbi.. och så gör även min vistelse här i staterna. Tiden börjar gå mot lite sådär 4,5 månader och för ett par veckor sedan firade jag in det nya året tillsammans med en av mina närmsta vänner här, Lovisa. Firade och firade- så mycket fest blev det inte med tanke på vår dåliga planering Hahaha men hade det trevligt ändå.

Mitt nya år har börjat ganska segt. Framförallt med tanke på mitt besök på urgent care häromdagen där jag fick en dos antibiotika pga en infektion i kroppen. (Tror jag?) var nöjd över att jag fick medicin iallafall och att jag redan börjar må bättre.
Om jag inte har räknat helt galet så tror jag att det är 159 dagar som jag varit ifrån Sverige nu. Vilket känns lite som en evighet. Är inne i en period då jag inte har någon speciell hemlängtan, känner mig väldigt neutral till situationen. Det jag saknar just nu är bekvämligheten jag hade hemma med mycket privatliv och egen bil. Åhhhh vad jag saknar min bil haha.

Just nu håller jag o Rebecka på att kolla lite efter resor som vi ska åka på under våren. Behövs sannerligen lite att se fram emot nu under vintern.

Likes

Comments

Hej!
Det har varit extremt tyst från mig (igen) på denna blogg. Åter igen är detta inte utan anledning. De senaste veckorna har varit tuffa.
Jag står iallafall på benen igen med en ny familj. Vilket också har inneburit en ny stad och ett nytt schema. Ett nytt liv helt enkelt.
Veckan som har varit har jag också haft semester. Min kära pappa flög hit förra fredagen och vi har haft några väldigt trevliga dagar i city!

Det har gått 4 månader sedan jag träffade någon från Vetlanda så att äntligen får spendera lite kvalitétid med pappa var väldigt uppskattat. Och vi har hunnit med en mängd olika saker.

Vårt hotell låg 10 min promenad från Time Square så självklart spenderades mycket tid där. Vi har även träffat Rebecka och hennes mamma en hel del ute (för det mesta på hard rock café haha)

Blev även ett besök på Madame Tussadus, vilket var coolt! Har gått förbi entrén flera gånger när jag varit själv i city och har alltid velat se hur det är. Och det var helt klart värt ett besök.

Vi har även åkt en busstur runt både uptown och downtown. Höjdpunkten måste ändå ha varit färjan ut till The statue of Liberty som var oerhört mäktig att få se på så pass nära håll. Dock har det varit så extremt kallt nu det senaste (!!) vilket har varit trist när man vill spendera så pass mycket tid utomhus som möjligt. När jag sedan hoppade av tåget här i Westfield så kändes det nästan ännu kallare, vilket verkligen får mig att längta till våren.

Likes

Comments

Hej!
Onsdagskväll och jag är mer än redo för att det börjar närma sig slutet av veckan. Den här veckan har känts bra mycket annorlunda än andra veckor - framförallt för att det är min sista vecka i den här familjen och i detta området. Känslostormarna jag haft har numera lagt sig lite och istället känner jag mig utmattad och såååå psykiskt (??) trött. Svårt att förklara känslan men det är som ett moln som svävar över än och som ständigt är där och påverkar hur man mår.
Är iallafall inte redo för att åka hem än så det är skönt att min resa här kommer fortsätta.

Och förresten - idag har jag varit här i 100 dagar. Det känns sannerligen underligt. Kan inte riktigt bestämma mig om jag tycker det känns lite eller mycket.

Något som har blivit en stor favorit det senaste: Panera Bread. Så väldigt gott!!

Likes

Comments