Bus i skogen

Uteritt i blandad terräng kan man verkligen säga att det var igår. Hur länge vi var ute minns inte jag riktigt men 1-2h där emellan i alla fall. Red på asfallt, grus, klättring, lösa stora stenar och en massa mer. Kan ju säga att det var allt lite jobbigt att sitta på den högsta hästen när vi red i skogen haha. Grenarna var långt nere och shit vad mycket jag fick luta mig framåt, trots de så fick jag grenar slagna lite mot min rygg och smällde ibland till mot hjälmen. Glad att jag red ut med min gamla hjälm då haha.

Han var lite taggad vid några tillfällen, första tillfället var det vid några föl och blev lite passage i typ 100 meter eller nått. Kan ju säga att jag blev lite åksjuk hahah. Sedan blev det vid andra galoppen när vi låg 3a i ledet som han drog världens bockning och nära rätt ner i diket med han. Fick lite assistans från Karin med att upp med händerna och driva på så var det stopp med buset. Efter detta så blev det en liten tur inne i skogen med klättring, ridning bland bäckar och alla låga grenarna. Han skötte sig hur bra som helst med de men det var ju lite läskigt tyckte jag, men var bara att hoppas på att han valde den bästa vägen att sätta ner hovarna och ta de i hans takt. Där han inte riktigt ville gå över var att gå till andra sidan bäcken vid 2 tillfällen men var bara att trycka på honom lite och då fick han världens fart, en stor klapp längs halsen för att han var duktig. En nöjd pöjk när vi kom ut till en vanlig stig igen med öronen framåt hela vägen hem.

Blev att spola av benen lite från all lera och sedan in i boxen där hans eftermiddags hö och kvällshö ligger och väntar. Riktigt nöjd med uteritten i helhet men kommer nog inte rida vägen vid bäcken på ett bra tag igen om inte Karin lurar dit oss igen haha. Vaknade upp idag med träningsvärk i mage och ben och är helt slut så skönt med lite vila innan skolan igen på måndag och nästa uteritt igen på tisdag(?) och se om det blir rida ut själv eller med sällskap av en annan häst eller någon till fots.

Så glad att jag fick denna tiden att ha honom 4 dagar i rad. Lära känna honom mer och att han ska lära känna mig mer också även att vi bygger upp ett större förtroende för varandra och inga tester har det inte varit under dessa dagarna vilket är hur skönt som helst.

Pussar! - Madde

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229