Tja, tja bloggen!

Längesen jag skrev något här, men tänkte att jag ska börja med det igen.

Just nu är jag hemma och är förkyld, yay! Blir förhoppningsvis frisk snart, det är så jobbigt att vara förkyld. Har inte lämnat lägenheten sedan i måndags också, börjar klättra på väggarna snart...

MEN, till ett roligare ämne nu: jag åker nämligen till Australien (!!) om ca 20 dagar, så då ska det bloggas ordentligt vill jag lova!

Jag kommer att flyga till Sydney med Nicole den 15e december. Hon stannar till den 6e januari, sedan står jag på egna ben där nere, på obestämd tid.

Planen är att hitta ett jobb och en lägenhet/rum att hyra så snabbt som möjligt. Det vore skönt att ha det fixat innan Nicole åker hem, men vet inte hur realistiskt det är. Hoppas att jag lyckas med det i alla fall, det vore så underbart att verkligen få leva ut denna dröm ordentligt. Få göra allt som jag har tänkt mig.

Är sjukt taggad, men också väldigt nervös. Det läskiga är att det är så mycket som är obestämt och att allt är nytt.

Men försöker bara tänka på det positiva och roliga med resan, och inte oroa mig i onödan!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments


Nej... Måndag den 18e verkar ha blivit min nya otursdag.

Kom nyss hem från en härlig helg på Gotland. Var där och hälsade på min pojkvän, hans band spelade på AG (Absolut Gotland, en studentfestival typ) så vi hängde där i lördags och resten av tiden tog vi det bara lugnt.

Mardrömmen börjar minuter efter att jag kliver av färjan i Nynäshamn... (ok, överdriver lite med "mardröm", men allt kom samtidigt och det blev för mycket för mig).

Mamma brukar alltid vara snäll nog att hämta mig, men just idag blev det inte så av någon anledning. När jag väl sitter på pendeln ringer hon, hon säger en bit in i samtalet att hon är på Danderyds sjukhus. Hon andades in cigarettrök tidigare och fick åka ambulans till sjukan, igen.
Världens nedslag, det var ju ett år sedan sist.

Sedan fortsätter resan, jag är ganska nedstämd. DÅ kliver det på kontrollanter!
Jag åker på reducerat, trots att jag är 20, och denna kontrollant var på krigsstigen.
Efter att jag halvt skämt ut mig genom att försöka uppge ett falskt personnummer, så får jag min böter på 1200kr. TACK! Asglad.

När jag väl kommer hem ser jag att min gerbil, Norpan, blöder från ena örat också.
Inget verkar gå min väg idag. Så, det bästa är nog att sova och hoppas på en bättre dag imorgon.

Godnatt

Denna söta katt, som vi stötte på i Visby, får avsluta detta dystra inlägg.

Likes

Comments


En av mina favoritfotografer är Vee Speers. Det är något med hennes drömlika fotografier som fångar mig. Den speciella färgsättningen gör att fotona nästan ser målade ut.

Hon har ganska nyligen kommit med en ny utställning, Bulletproof. Det är samma modeller som tidigare, dem har bara blivit äldre och lämnat barnkalaset bakom sig. Hon utrustar dem med "vapen" och gör dem redo för en oviss framtid. De är inte svaga och sårbara, utan starka och stolta. Redo för vad som än väntar.

Jag gillar hennes fotografier. De är otroligt vackra tycker jag. Även fast de har en dyster och grå ton över sig, så känns personerna på bilderna varken dystra eller grå. De är starka och självständiga. Modiga.

Om ni är nyfikna på utställningen så kan ni se den på Fotografiska i Stockholm fram till den 31 maj.


Detta foto hänger i mitt sovrum. Den är från hennes tidigare utställning, The Birthday Party.

Likes

Comments


Så, jag ska prova att blogga lite...

Har nästan glömt hur man gör. Vad skriver man om egentligen??

Just nu är jag hemma och är förkyld, men ska nog pallra mig till jobbet i morgon. Sitter och drömmer mig bort till varmare breddgrader och fina lägenheter. Vill så gärna flytta hemifrån, det är väl dags nu, eller? Problemet är ju bara att det är så satans dyrt! Men, drömma får man och det är precis vad jag gör just nu...


Likes

Comments