Zuccinigratäng med kyckling

Godmorgon alla. Redo för lite middagstips? Kom ni ihåg då jag frågade om tips på att tillaga zuccini? Här är det inlägget och jag fick massor av tips av er läsare. Vilken tur jag har som har er. Flera nämnde att man kan göra lasagne på den vilket jag testade att göra, och vad gott det blev. Det här kommer inte vara sista gången jag kommer äta det här. Tyvärr kanske den inte var lika snygg att titta på då zuccinin inte drar åt sig av såsen så det blir lite rinnigt. För mig som viktväktare så var det en perfekt rätt också. Så lite Smart points och ändå mättande.

2 portioner

zuccini ( min var ju en jätte och ca 1/4 av den gick åt ) 0 SP

2 st kycklingfilé 0 SP ( mina var stora, öka mängden om ni har mindre)

1/2 fpk krossade tomater 0 SP

1/2 dl mini mat 4 % 2 SP

5 msk mager riven ost 2 SP

Skär kycklingen i strimlor ( jag hade rätt stora bitar men det är en smaksak) fräs upp i en stekpanna. Använder ni matfett glöm inte att räkna med det då. Häll på krossade tomater, mini mat och koka ihop. Krydda, jag använde salt, vitpeppar och sambal olek.

Skär zuccinin i skivor. Lägg ett lager i botten på en ungsfast form.

Häll över kycklingsåsen och på med ett lager till. Avsluta med osten.

Ställ in i ugnen i 200% i ca 15-20 minuter. Osten ska vara smällt och zuccinin ska mjukna.

2 SP per portion och det blev mycket mat och galet gott trots att det blev lite rinnigt.

Det kanske inte blir en bjudrätt, men varför inte en bra "billig" lunch om man vet att det kommer gå åt SP senare på dagen?

Kram M

Gillar

Kommentarer

sandra
sandra,
så gott dedär ser ut, måste prövas någon dag 😃www.teamkjellstrm.blogg.se
Madelena
Madelena,
Jättegott och enkeltnouw.com/madelena
Mirre
Mirre,
Ohh så gottsweetwords.se
Madelena
Madelena,
Passade oss perfektnouw.com/madelena
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229