Veckans barncitat

Jag skulle kunna fylla min blogg med mina älskade barnbarn, men ni kanske inte tycker det är det roligaste att läsa? Däremot måste jag bara dela med mig av vissa saker som händer. Barn är så kloka, så härliga och så spontana. Bästa som finns.

Vi satt hemma här i söndags och pratade om vilka relationer vi alla hade. Förklarade våra olika relationer. Sa att hon var mitt barnbarn, Jag var alltså hennes mammas mamma. Förklarade att farmor var hennes pappas mamma. Hon är väldigt intresserad av alla relationer, och har koll på kusiner osv. Det är något som är viktigt för henne.

Mitt i denna diskussion sa min man att han inte har några barnbarn, och inga barn heller. Sessan tittade länge på honom och till slut säger hon: Peter, du kan få leka med mig då. Alltid lika snäll och omtänksam mot alla. Detta är en tjej med stort hjärta helt klart.

Sen har vi haft den här diskussionen hemma också. Min man har inga egna barn, och mina barn är INTE hans. Han har aldrig försökt ta över den rollen för dom har ju en pappa. Han är Peter (mormors gubbe enl sessan) Däremot så säger han barnbarnen till mina. Det lustiga i det är att jag pratade med en annan kille om samma sak. Hans fru hade barn innan. Den dottern var inte hans, men hennes barn var hans barnbarn. Tänk att man kan hoppa över ett steg sådär bara.

Hur tänker ni runt omkring detta med dagens moderna familjer? Idag är det rätt ovanligt med kärnfamiljen. Mamma, pappa helsyskon. Idag kan familjen bestå av pappa, pappa, barn. Mamma, mamma barn. Mamma, mammas nya, syskon, halvsyskon och bonussyskon. Farmor, eller mormors nya familjer osv. Ett litet barn berättade för mig att hon inte hade en pappa, men hade en mormor istället. Sa att det går ju precis lika bra. Det viktigaste är att man har någon.

kramar Madde

  • 44 visningar

Gillar

Kommentarer

FrökenRödlök
FrökenRödlök,

Ja, vnu finns det ju väldigt många konstellationer i en familj. Så himla bra =)

nouw.com/frökenrödlök
Madelena
Madelena,
Ja hon delar alltid med sig och ingen ska vara utanför 😊
nouw.com/madelena
Hilma
Hilma,

Gud vilka söta bilder! Hoppas du får en bra start på nya veckan <3

nouw.com/hilma
Madelena
Madelena,
Tack snälla. Ja hon har utseendet med sig 😊men framförallt. Hon har ett enormt stort hjärta
nouw.com/madelena
Ingajohansson
Ingajohansson,

Vilka pigga ögon, mycket söt


Mina dina våra barn?? Är väl bra bara alla är glada och ingen far illa 😉

nouw.com/ingajohansson
Madelena
Madelena,
Ja hon har utseendet med sig, men det bästa. Hon har ett stort hjärta., Så känner jag med, och det är ju det nya normala idag.
nouw.com/madelena
Kamilla,

Tänk vad enkelt allt är om man tänker som barn gör. Allt handlar om relationer som man gillar och mår bra av. Då spelar det ingen roll om det är en äkta farmor eller inte bara man gillar varandra så är det bra. Hon är bedårande söt din lilla tjej. vilka ögon hon har.

kamillaskamera.com/
Madelena
Madelena,
Ja visst hade det varit enkelt? Barn har inga fördomar, och ofta enkla lösningar på saker som händer.,
nouw.com/madelena