Vecka två av tio


Tänk att det har gått en vecka redan nystarten. Vad hände? Vi är även en vecka inne på det nya året.

Ni som följer mig vet ju att jag kämpar med min vikt, Ni vet också att jag alltid fått bakslag och tappat lusten. För vilken gång i ordningen har jag haft en nystart? Förstår att ni tröttnar. Samtidigt, ge aldrig upp. Till slut går det.

Tror alla känner igen viktväktarna men tänkte dra det lite snabbt vad det är. Först, det är ingen bantningsgrej. Här bantar vi inte. Tanken är att vi ska lära oss äta normalt mycket, och välja bra varor. Tyvärr kan en del fastna i lightträsket, något jag inte förespråkar.

För att tillgodose allas behov på stöttning, finns det tre olika "program" att följa. Skillnaden är i hur mycket hjälp man faktiskt behöver för att hålla sig i den sunda zonen.

Den stora skillnaden är vilken mat som "kostar" Dvs vi får betala ett visst antal points för det vi äter, och vi ska hålla oss inom en viss budget.

Naturligtvis innehåller även nollpointsmat kalorier och vi kan inte överäta det heller. Tanken är att välja mat med hög mättnadskänsla till ett rimligt kaloriintag.

Grön är till för de som behöver striktare kontroll och har bara ca 100 gratismat och då handlar det om frukt och grönt. Däremot får man en högre budget att röra sig med.

Blå som jag tillhör är mellantinget med ca 200 gratismat, där även magert protein såsom kyckling, fisk, ägg, skaldjur och lättyogurt/fil och kvarg ingår.

Till sist. Lila, färgen för de med disciplin 300 gratismat, och där får man även äta potatis, sötpotatis och utvalda fullkornsprodukter. Däremot har man minst antal dagliga points att röra sig med.

Då man bantar är det så lätt att dra ner på fett och kolhydrater, men kroppen behöver ju även de ämnena. Därför är det viktigt att inte äta för lite dagliga och vi ska helst hålla oss inom ett visst antal points varje dag. Som belöning får vi en blå plopp. Den har ett stort spann, och finns utrymme att unna sig lite. Målet är att eftersträva så många blåa ploppar som det är möjligt. Klarar man fem på en vecka ska man vara nöjd. Jag fick sju stycken den här veckan.

Rörelse är viktigt. Även här har dom tänkt till. Vi reggar allt vi rör på oss och även här kan vi spara ihop massa points. Tränar man väldigt mycket kan man behöva äta lite av dom, men rekommendationen är att inte röra dom.

Här har jag lagt ribban väldigt lågt. Jag har satt 50 per vecka, och det är ca 7500 steg per dag. Jag kan mycket mer, men just nu klarar jag inte det. Det viktigaste är ändå att man inte tappar sugen för man misslyckas. Kommer naturligtvis höja, då detta är lite för att vara mig.

Fest måste vi ha. Hur tråkigt hade det inte varit utan det? Vi måste få äta/ dricka det vi längtar efter. Däremot inte hur mycket vi vill och hela tiden.

Vi måste kunna få gå på kalas, och äta en bit tårta eller något annat vi gillar. Vi måste få ta ett glas vin om det är det vi längtar efter. Vet ni vad som var min guldkant förra gången? Champagne. Vi var ute en del, gick på mingel osv. Varenda gång jag kunde styra det själv valde jag ett glas champagne, och inte mer. Ingen cava utan äkta vara.

Vi var ute och åt en hel del, och valde alltid fin och ren mat. Vi kunde dela på en efterrätt. Där satt vi och bantade hihi .

Innan jag avslutar det här inlägget vill jag hylla min man. 5,3 kilo tappade han första veckan. Vilken kickstart säger jag bara. Grattis till han.

kramar Madde

Gillar

Kommentarer

lottashullerombuller
lottashullerombuller,

Grattis till din man och även till dig ❤️ jag tycker ni gör det så himla bra båda två.

nouw.com/lottashullerombuller
Madelena
Madelena,
Jag är superglad för hans skull- Han blev så peppad att fortsätta och det behöver han.
nouw.com/madelena
Elina,

Oj, han fick verkligen en kickstart! Grattis till honom och stor eloge till dig som kämpar på! 🙂

Tycker Viktväktarna har ett bra koncept där man ska tänka mer på vad man äter men inte utesluta något 🙂

detkaosvikallarvardag.com
Madelena
Madelena,
Det gick riktigt bra för honom. 😊 Det är ju bara ett verktyg, och sen är det upp till mig vad jag gör det till. Att det inte finns förbud eller några ska gillar jag.
nouw.com/madelena
FrökenRödlök
FrökenRödlök,

Jag känner igen det där med omstarter.. Tror de flesta gör det!! Jag är glad att jag fortfarande håller på där jag startade förra året även om det är lite svårare att komma ut och gå när det är halt. Men härligt att det går bra för er.

nouw.com/frökenrödlök
Madelena
Madelena,
Ja, då vet du hur svårt det är 😊
nouw.com/madelena
MikkizLilja
MikkizLilja,

Oj grattis. Bra kämpare! Trevlig blogg också. Denna ska ja följa😍

nouw.com/mikkizlilja
Madelena
Madelena,
Tack snälla
nouw.com/madelena

Ja jag tror det är jätteviktigt att kunna äta varierat och jag tror inte på förbud. Allt kan vara farligt i för stor mängd, men tror på att kunna unna sig och få leva också liksom. Så bra jobbat av din man 😊

evahle.se
Madelena
Madelena,
Håller med dig helt och hållet
nouw.com/madelena
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Madelena
Madelena,