Hade ju frågestund för någon dag sen och det var två frågor som kom upp lite oftare. Mycket frågor om bloggen och minst lika många om mitt jobb, och utbildning.

@Sofiajohansson @blankatorpet @saramadeleine @IdaLipika @charlottelinden frågade om detta.

Då jag var liten ville jag helst bli arkitekt. Kunde sitta hemma och rita hus, och planlösningar hela dagarna. Tyckte verkligen det var så roligt. Sen drömde jag om att bli skådis. Var väldigt blyg, men älskade att spela teater som vi ofta gjorde på roliga timmen i skolan. Ville även jobba med barn. Tanken var vårdlinjen med inriktning barn.

Nu är jag uppvuxen i en riktig "arbetarfamilj" där all form av utbildning är fult, Som tjej skulle du behaga en man och bli hemmafru eller leva på soc. Här grundades mina politiska åsikter kan man ju säga.

Jag fick ett par praktikplatser som tonåring och min första var på ett äldreboende. En sommar och aldrig mer kände jag efter sen sommaren. La allt på en vårdutbildning åt sidan. Det var absolut inte pensionärerna som var ett problem utan personalen. Ryser fortfarande då jag tänker hur dom behandlade de boende på. Ni som påstår att allt var bättre förr, ni hade fel :-)

Började jobba på ett café vilket var jättekul, Stortrivdes. Fick barn väldigt tidigt och efter mitt andra barn sökte jag mig bort. Fick jobb på ett hotell som städerska. Där träffade jag en tjej som jobbade på ett boende inom funktionsnedsättning. Sa upp mig och hoppade på timmar där. Sökte mig även till äldreomsorgen och växlade mellan dessa. Var väl 22 ungefär. Fick 2 barn till, och släppte äldreomsorgen mer och mer för kände att det var inom LSS jag ville vara.

Började på boende, gick in på daglig verksamhet, Skiljde mig 96 och 97 började jag läsa till undersköterska på komvux. Vilket år jag hade. Ensamstående mamma, läste in allt på ett år. Fick flera nya vänner och vi var ett gäng som blev så tajta. Hade det inte varit för dom hade jag aldrig fortsatt.

Under flera år gick jag på timmar, och kortare vikariat. Testade på flera boenden, nosade på detta med barn, jobbade som assistent på en skola. Var på fritids och korttids. Har även jobbat extra som personlig assistent lite. Av någon anledning hamnade jag alltid på alla ställen som var tuffa. Gillade utmaningar och lärde mig så mycket hela tiden. Blev det för lugnt blev jag rastlös. De flesta jag arbetade med hade svår autism.

Har man gått så under många år så är det lätt att hamna i det läget att man inte riktigt orkar ge så mycket som man önskar. Orken finns inte och då är det dags att tänka om. Sa upp mig, men blev övertalad av min chef att stanna kvar inom kommunen, Fick gå på intervju på ett annat boende, där jag från första början tänkte tacka nej till. Kom dit, och fick flashbacks till mina första år inom branchen. Idag är jag superglad att jag stannade. Väldigt lugnt med lite äldre brukare. Har även kollegor som är så fantastiska, Väldigt olika, men vi har högt i tak, skämtar och jobbar på precis det sättet jag vill att man ska göra.

För snart 30 år sen halkade jag in på ett bananskal, och hittade så rätt. Är otroligt tacksam för alla dessa som har tillåtit mig att få vara en del av deras liv. Har lärt mig så mycket, och det är verkligen detta jag vill göra. Även om jag inte har papper på allt jag kan så har jag en gedigen kunskap, och erfarenhet av det här yrket.

Kram M

Gillar

Kommentarer

Frökenny
,
Låter som du haft möjlighet att prova på en hel del olika fast ändå inom ungefär samma bransch. Skönt att du är på en bra arbetsplats nu.🌸💕nouw.com/frökenny
Lillan Kind
,
Så roligt att få läsa om din väg genom yrkeslivet!😊 Det låter som att du har ett väldigt givande jobb. Det ger en fin känsla att få vara till hjälp för människor som behöver en😊varapavag.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229