Torsdag, dag 7

​Godmorgon alla. Fattar inte vad det här veckan har tagit vägen. Dagen började med att dottern behövde lite hjälp och det finns ingen tvekan. Frågar barnen löser jag det som oftast. 

Då jag kom hem fick jag ett samtal från enhetschefen på solängens äldreboende att pappa hade fått en plats där. Det här låter helt perfekt då pappas önskemål var just solängen. Helt galet känner jag. Så idag ska jag och syrran följa med honom och titta på rummet och sen får vi se om pappa tackar ja till det. För hans skull hoppas vi på det. 

Nu efteråt tänker jag hur lätt allt har varit. Från det att blev riktigt dålig i månadsskiftet maj/juni till att han 2,5 månad senare har fått ett erbjudande om en bostad. Några småsaker har jag klagat på, och det har dom lyssnat på också, men i det stora hela har allt skötts perfekt. Sen fanns det andra som hade åsikter, och visst, allt kan bli bättre. Det jag såg var att pappa blev dålig och det rejält mitt i då semestrarna började. Mycket unga vikarier. Alla gjorde det bästa dom kunde efter de förutsättningarna de hade. Det allra viktigaste fungerade. Hade detta hänt då bara ordinarie var inne hade jag nog ställt lite högre krav. Vi fick en kortidsplats åt honom då allt brakade. 1 vecka senare har han fått erbjudande om ett permanent boende. Jag kan verkligen inte klaga på alla resurser som lagts på pappa. 

Efter den veckan på kortids är jag bara mer och mer säker på att pappa ska bo på en boende. Få bra mat serverad, ha sällskap då han äter, att ha någon att käfta med och någon som kan bemöta honom då han vaknar tidiga mornar och känner sig ensam På bara 5 dagar har pappa kommit tillbaka där han var för ett år sen. 

På kvällen ville dottern ta med oss ut på kalaset. Vi skrattade gott åt det min man sa. " Då Madde drar med mig ut blir det guns n roses. Då barnen drar med mig ut blir det Lasse Stefanz hihi, Dagens ungdom alltså hihi 

Det blev en trevlig kväll med dansband. Då vi skulle åka hem, och satt oss på vagnen berättade dom att  det var stopp vid olskroken. Detta pga en olycka. Som tur är så går det även bussar hem till oss och vi skulle även kunna gå, även om jag inte var så sugen på det. En kvinna hade blivit påkörd av vagnen och all trafik stod still. Då vi åkte förbi stod säkert 10 vagnar still, polis och västtrafik var där och ambulansen var redan iväg med den skadade kvinnan. Det är lite otrevligt då något händer, men vi är alla så stressade och ingen ser sig för. Vi som fotgängare har trots allt lättare att stanna än vad både bilar, bussar och spårvagnar har. 

Nu är det fredag och ny dag, så får vi se vad den här dagen för med sig. 

Kram M 

  • 86 visningar

Gillar

Kommentarer

charlottelinden
charlottelinden,
Så glad för din skull angående din pappas plats! Måste vara otroligt skönt 😊nouw.com/charlottelinden
Trisiaa
Trisiaa,
Åh vad roligt!!nouw.com/trisiaa
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229