Godmorgon alla. Lovade ju er igår att visa bilder och berätta mer om julmarknaden på Tjolöholms slott. Vi har en bit att åka dit, ligger en bit söder om Kungsbacka och sen en bit ut mot havet. Miljön är ju helt fantastiskt för att ha just en julmarknad på. Alla gamla byggnader och därtill den fantastiska miljön.

Det kostar tyvärr en del att gå in. 140 kr per person och är man många kan det ju kännas i plånboken. Men det går ju till att underhålla byggnaderna och ingenting är ju gratis så är det.

Det första man möts av är en julbock och första byggnaden. Ett par utställare fanns där, men det var den minsta delen tror jag. Vi hittade inte så mycket där. Fortsatte uppåt en liten bit, och hittade flera utställare ute. Mycket smakprover och extremt hög kvalitet. Min man köpte med sig 3 meter korv. Där handlade man i metervara :-)

Mötte upp äldsta dottern med familj. Så fantastisk att få umgås med stora sessan ett par timmar. Alltid lika glad och alltid lika pratsam. Vi gick in i stora utställningshallen, och letades oss fram till de ställena vi visste att vi skulle handla på. Ostkaka,glögg och en dörrkrans. Måste säga att de har extremt hög kvalitet på den här marknaden. Bra mat, och hög klass på hantverken. Generösa med provsmakningar.

Tog oss upp till slottet då sessan ville hälsa på tomten. Pratade en hel del om det då vi gick upp. En envis liten tjej det där. Det är trots allt en bra bit upp och hon är inte så gammal ännu. Väl uppe var inte alls tomten intressant utan granen med alla paket. Stod en bra stund och tittade på allt och gick sen fram och kände lite på det största av dom. Även här fanns en del utställare.

Sista stoppet för dagen var Emils hus. Vi behövde lite mat i magen, och en lekpaus. Maten där var väl ingen höjdare och tyckte nog det var ett överpris för det som serverades. Däremot var lekområdet så galet bra. Tog med mig Sessan in och tog på henne tidstypiska kläder och sen satte leken igång. Dom hade byggt upp Katthult och fått med så mycket detaljer. Allt var så inbjudande till lek. Hon satt i Snickarboa, men var för liten för att klättra upp ur skorstenen, eller gå på planken till andra huset. Utedasset fanns där, och köket där Lina bodde. Köket var nog roligaste stället att vara på, men även på madrassen med alla kuddar. Där ville hon busa. Svårt att få henne därifrån sen, men det gick under protester. Var säkert väldigt trött också med alla intryck.

Vi handlade det vi skulle och sen var det dags att ta oss hemåt. Även med den kostnaden så var det värt att åka dit. Riktigt hög klass på både utställare och allt runt omkring. Man kunde åka häst och vagn, människor i tidstypiska kläder gick runt och det fanns små detaljer överallt som vi uppskattade så mycket

En helt klart lyckad dag för oss.

Kram M

Gillar

Kommentarer

Kamilla
,
Så avis jag blir på dig som var på julmarknad. Du hästarnas var ju såbedårande vackra.kamillaskamera.com/
Madelena
,
Dom var verkligen jättevackra 😊 nouw.com/madelena
Yela
,
Men åh julmarknader är ju bland de mysigaste som finns 😍 Var väldigt längesen jag var på någon nu men har så fina minnen från förra gången då min mormor fortfarande var i livet❤️ Otroligt fina bilder du tagit & platsen verkar väldigt vacker 😃nouw.com/beautyela
Madelena
,
Det är så mysigt. Vi har varit en del på de tyska julmarknaderna, och dom kör ju som oftast all in. Så mysigt, nouw.com/madelena
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229