Godmorgon alla. Vaknade tidigt som vanligt och regnet slår mot rutorna under tiden jag dricker en kopp kaffe. Helt fantastiskt, även om jag hade önskat att vädret var lite bättre idag då det blir en intensiv dag. Hade tänkt börja med att platta håret, men det skiter ju sig totalt i det här vädret.

Det jag tänker skriva om idag är hur mycket viljan spelar in i vad vi lyckas med. Vet att detta kan vara extremt provocerande för många, och ja, jag vet att ibland lyckas man inte hur mycket man än "vill". Står där med min viktminskning nu. Jag har berättat så många gånger om hur enkelt allt var 2014, och hur extremt svårt det är nu. Men min man ser det så tydligt Jag är inte där den här gången, även om jag verkligen vill det. Huvudet är inte med.

Däremot såg jag något så tydligt sist jag tränade med min PT. Under ett par dagar har jag varit både arg och väldigt ledsen över en sak. Något som påverkat mer än jag hade önskat. I måndags på gymmet kände jag att jag behövde få ur mig allt det här och vad är bättre än rejält tung styrketräning? Kör en hel del marklyft och i måndags var inget undantag. Värmde upp med lite "lättare" vikter och det var så otroligt enkelt och ändå är det vikter som inte är enkla. Han höjde, jag lyfte lätt och så fortsatte det. Har aldrig lyft så tungt någonsin och det var ändå enkelt. Sista höjningen och jag tog en, skulle vila och sen var det stopp.

Vad bevisar det egentligen? Jo att jag har den fysiska förmågan att lyfta detta. Men då jag trodde det var den sista så hade huvudet förberett sig på det och jag kunde inte rubba den jag ett par minuter lyft rätt så enkelt. Just då jag lyfte kände jag att det fanns krafter kvar att höja lite till.

Hur kan man använda sig av detta i andra situationer då? Många säger att det bara är att bestämma sig, men så enkelt är det inte. Då hade jag inte varit överviktig igen. Däremot måste man försöka förbereda sig mentalt på hur det ska vara, att man fixar det. Det var exakt det jag gjorde den dagen på gymmet. Gick in med inställningen att det var enkelt, att jag gjort det förut och nu lyfter jag för att få det gjort.

Det är nog den biten vi behöver jobba på mest, även om det låter som en gammal klyscha. Lovar er att det fungerar så otroligt bra. Sen är det största problemet att verkligen bestämma sig och det gäller allt inte bara viktnedgång.

Kram M


Gillar

Kommentarer

lottashullerombuller
,
men gu vad du är duktig och jag håller med dig i det du säger, det är inte så lätt som att "bara" bestämma sig det är andra faktorer som spelar in också.
Kramar och heja dig <3
nouw.com/lottashullerombuller
Madelena
,
Det kan vara så svårt, och sen gäller det att lägga ribban på rätt nivå nouw.com/madelena
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229