Det blev inget god morgon här idag ,men funkar med ett godmiddag? Igår kväll fick jag släppa allt och åka till pappa igen. Försökte få hemtjänst och trygghetslarmet att ta sitt ansvar, men blev bara extremt dåligt bemött. Hade inga nummer, utan fick gå via polisen för att reda i det. Då dom bara kikar upp ett par minuter och frågar hur han mår så klarar han av att hålla skenet uppe och blir kränkta eller något då jag ifrågasätter. Dom lägger det på sjukhuset, fast han är medicinsk färdigbehandlad.

Vi åker upp, och får med oss pappa till NÄL. Först vill dom inte ta in men ångrar sig lite då jag bryter ihop och går ut och gråter. Vi blir sittande i ett väntrum. 1,5 timmar senare frågar jag vad som händer, och har sönderstressad personal som inte anser att det är deras ansvar utan kommunens. Jag kontrar med att kommunen anser att det är deras. Efter ha blivit heligt förbannad får vi fram att det kommer ta 5-6 timmar minst förutom det vi redan suttit. Det funkar verkligen inte för oss, och absolut inte för pappa. Efter en del hårda ord till fick jag dom att kontakta hemsjukvården som lovade att titta till pappa ett par gånger till. Pratade även med henne och en riktigt otrevlig människa. Vi måste signalera och inte bara göra så här!!!!! Helt seriöst, om dom inte har någon form av kommunikation kan inte jag hjälpa. Har ju bråkat hela kvällen, därför jag åkte dit.

Med bara 3 timmars sömn var jag inte alls glad åt att åka iväg igen för möte med färdtjänsthandläggare. Huvudvärk och ögonen gick i kors. Ringde bistånd och med några väl valda, några kanske lite mindre väl valda ord berättade jag om min oro, varför jag var förbannad, ledsen och orolig och att det inte håller att jag ska släppa allt på kvällar, helger och nätter och åka 7 mil enkel väg varje gång grannarna är oroliga för pappa. Vi beslutade om ett möte precis efter det första och två timmar efter samtalet fanns en beslut på boende för honom. Vi hade ett riktigt bra samtal, och hon förstod min kritik och höll med fullt ut. Nu fick jag nummer och står som anhörig så även jag kan ringa för extra tillsyn. Berättade även att jag sagt till mina kollegor att jag ska bli den där arga anhöriga som dom spyr galla över på deras APT och hon bara skrattade. Hon märkte nog att jag kunde skämta om det, och att jag blev arg av en anledning. Handlade inte alls om smågrejer som en odiskad kopp, eller något annat ofarligt. Finns ju läkarutlåtande, och polisrapporter som bekräftar min oro.

Tror vi alla var nöjda efter mötet, och hon ska försöka snabba på detta med boende då alla ser det ohållbara. Pappa kommer nog må bättre av att ha sällskap hela tiden, slippa passa tider för besöken, och försvinner han så kanske det upptäcks inom en halvtimme istället för 5-6 timmar.

Skojade om att pappa var som 100åringen som klev ut genom fönstret och försvann och vi alla såg likheten.

Kram M

Gillar

Kommentarer

FrökenRödlök
,
Jag håller mina tummar för att det kommer lösa sig nu =) nouw.com/frökenrödlök
Madelena
,
Ja det måste bara bli bra. nouw.com/madelena
Michaela
,
Åh jag hoppas att det löser sig snart🤗nordengrim.nu
Madelena
,
Ser ett ljus nu nouw.com/madelena
IP: 82.99.3.229