Ja helt seriöst, jag har en galet hög stressnivå i i min kropp just nu och jag måste hitta ett sätt att få ner den. Hittar aldrig den där ron, och så fort telefonen ringer så går pulsen upp. Kanske för att telefonen enbart ringer då det är något problem, aldrig då något är bra.

Tidigare var jobbet min frizon, och älskar fortfarande både mitt jobb och mina helt fantastiska kollegor. Fattar inte hur så många bra människor kan samlas på ett ställe. Men,,, finns ett litet eller rätt så stort MEN i detta. Våra jourer. Jag har alltid varit positivt inställd till detta med jour, och av erfarenhet vet jag att det alltid varit bättre att inte ha personal vaken hela nätterna. Natten ska vara tråkig, så enkelt är det. Vi gick över till jour, och under det här halvåret inser jag att vårt ställe inte blev bättre med det Det är bara att acceptera. Borde vara enkelt att byta tillbaka, men så är det inte. Kom tydligen nya avtal i maj angående detta med jour, och för vår del är det rent ut, åt helvete... Först har kommunal förhandlat bort våra rättigheter enligt arbetsmiljöverket. Fortfarande ok att göra det men förstår inte hur dom kan försämra så mycket för sina medlemmar och sedan slå sig för bröstet och tala om hur bra det har blivit. Till det en HR avdelning som tolkar avtalet som fan tolkar bibeln.

Konsekvensen är att vi inte får vaken natt tillbaka, och att vi vid flertalet nätter inte får sova, Vet inte hur ni funkar, men jag klarar inte av att jobba 18 timmar och bara få sova 3-4 timmar osammanhängande och det flera gånger i veckan. Kan aldrig planera något efter en journatt, och med en gång så krymper min fritid och återhämtning avsevärt.

Var på min årliga kontroll för blodtrycket idag. Proverna visade att jag var frisk, och det kändes väldigt bra. Sen kom vi till det att lyssna på hjärtat, och direkt ändrades läkarens min. Han hörde blåsljud på hjärtat, något jag aldrig haft. Klart stressen går upp på mig. I min värld är det farligt. Han skickade in mig på ett EEG och tog blodtrycket. EEG var bra, men hög puls och högt blodtryck. Övervägde att höja medicinen. För mig kändes det som ett nederlag, men fick behålla dosen jag har.

Kom hem och var tvungen att kolla upp det. En vanlig orsak var hög puls. och jag kopplar ihop det direkt med stress. Nu måste jag verkligen tänka på mig själv, måste ställa krav på andra runt omkring mig. Jag blir sjuk av det jag håller på med. Vad ska behöva hända innan jag förstår? Ska jag behöva få en hjärtinfarkt?

Nä dags att sluta fixa allt, och faktiskt lägga saker på andra. Ingen tackar mig för att jag bryter ihop. Kommer bli tufft för vissa i min omgivning men så får det vara.

Kram M

Gillar

Kommentarer

melissaskywalkz
,
Varför fick du kolla hjärnan när du hade ett blåsljud? Låter konstigt, bättre att göra ett EKG. Jag har haft blåsljud sedan födsel, det är absolut inte farligt men jag förstår att du blir orolig <3nouw.com/melissaskywalkz
melissaskywalkz
,
Insåg nu att du säkert menat EKG men skrivit EEG hahahahahnouw.com/melissaskywalkz
Madelena
,
Haha.. ja du ser hur man funkar utan sömn 🤣🤣🤣 känns tryggt att ha mig i vården 😂nouw.com/madelena
IP: 82.99.3.229