Tänk att den här kursen snart är slut och känner lite panik inför det. Mina tisdagar här ute har betytt så otroligt mycket för mig, och så mycket som jag lärt mig på de här veckorna. Många kan tycka att det här bara är flummigt och konstigt men tänk vad fel dom faktiskt har. Otroligt många av teknikerna vi använder oss av skulle man få till sig hos en terapeut, dom kommer prata om det, och du får ett papper eller en länk till någon youtube kanal. Men flera av oss, jag t.ex kan inte få in det då det bara står på ett papper, Jag behöver veta betydligt mer, och få in det naturligt.

Yogan ger mig det, och nu talar vi om den lugna yogan, inte någon powervariant där de mest avancerade ställningarna i högst tempo räknas mest. Jag talar om stillheten. Ett så tydligt exempel var en lärare, en väldigt lugn, mjuk och sansad person, en jag verkligen saknar som lärare nu när jag bytte gym. Något hände på klassen, t,ex att någon var lite sen. Lugnt tittade hon upp, sa något om att det knackar på dörren. Gjorde ingen stor affär av det, utan mer att välkommen, du hade säkert en anledning till att komma sent. Sen släppte hon det och fortsatte klassen. Ingen blev störd, och det blev inte mycket mer av det.

Gick hos en terapeut ett tag för att hantera min inre stress, vi pratade, fick lite verktyg i form av 2 minuters prat och ett papper. Bland annat ett kom jag så väl ihåg. SOAL. Hade aldrig hört talas om det, och kände näää inte en till metod i pappersform. När vi pratade om det så kände jag igen allt. Precis det som min kloka lärare sagt på lektionerna. Jag tränade mig på det hela tiden. Det hade aldrig fungerat utan yogan. I mina ögon hade det bara blivit flum som jag ryckt på axlarna åt.

Precis så har vi jobbat här. Berättar jag om det så låter det otroligt lyxigt bara, men vi behöver tiden. Vad har jag gjort då? Vi startar med yoga, mycket yin i början även om det inte är helt godkänt. Förstår verkligen inte det då stillheten är så viktig. Komma ner i varv. slappna av. Jag älskar verkligen yinyoga, Vi fikar med te frukt och en macka. Efteråt en lång promenad i naturen helt i tystnad. Gäller att förankra sig i jorden. Vara här och nu. Det är något jag alltid har kämpat med. Stå stabilt med en bra grund.

Återigen en lite lugn stund, vi har fått massagebehandlingar, badat bubbelbad, bastat, relxat, för att sen avsluta med lite övningar och mer gå över på mediyoga. Mer kraftfulla övningar. Jag personligen har lite svårare för de där kraftfulla, blir lite stressad i kroppen av det, jag föredrar yintänket och lugnet. Bara en sådan liten sak som att stå stadigt, öppna upp bröstkorgen då man tar ett par djupa andetag. Små, små detaljer som kan förändra en övning totalt. Hände på jobbet, och tror inte ens min kollega märkte vad jag gjorde. Två andetag och jag var redo igen. Så lite, så effektfullt. Det är sådant här jag brinner för och önskar att jag kunde få in mer i vardagen samt inspirera andra att använda sig av.

Kram M

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229