Godmorgon alla. Vad jag är trött på detta med valet nu. Är det bara jag som tycker att det är otroligt mycket smutskastning? Mer än vad det brukar vara. Visst kan det vara hårda ord, och det hör väl till, men detta?

Jag är väldigt säker på vad jag ska rösta på, har mina grundläggande värderingar och de kommer jag inte ändra på. Har även gjort valkompassen vid flera tillfällen och varje gång pekar det åt samma håll. Finns ingen anledning att ändra på det.

Tänker lite på Löfvens reklamfilm, då han ställer frågan vad vill du ha?

Tänkte svara på det.

Vad är rättvist? Är det att alla ska ha det lika eller är det att alla ska ges samma möjligheter att lyckas? Jag tror på det senaste. Vill jobba ännu hårdare på den vägen att alla ska ges samma möjligheter att nå dit dom vill oavsett vilka dina föräldrar är, vart du bor eller vart du är född. Gör detta, så får du det här. Lika för alla.

Jag vill ha samhälle där alla är lika mycket värda oavsett vem du älskar, vilken religion eller vilken hudfärg du har. Värdet hos en människa sitter inte i de sakerna, lika lite i vilken status du har i samhället.

Jag vill ha ett samhälle där alla som behöver ska få en kvalificerad vård, Detta oavsett om du väljer privat eller offentlig. Däremot måste det ställas högre krav på individen om att hjälpa till i sin rehabilitering. Absolut att min hälsa är mitt ansvar, MEN man ska få den hjälpen som behövs för att man ska klara av det själv.

Jämställdhet. Vi måste acceptera att en man och en kvinna är olika. MEN vi måste se att det är lika mycket värt. Fortfarande värderas manliga värden högre än kvinnliga. Där tycker jag feminismen misslyckas. Om jag trycker ner någon annan, inte får jag det bättre då? Visst mer jämnlikt, men strävar vi inte efter att alla ska få det bättre? Återigen ALLAS lika värde.

Jag tror på att individen vet vad som är bäst för en själv. Att vi själva får leva det livet vi vill, och att vi ska kunna uppnå det med eget arbete. Däremot kan vi inte lasta någon annan för de val vi gör. Hatar då det gnälls över de "rika" Vilka är de? Något parti ville höja skatten för alla över lite drygt 40 000 i månaden. Det innebär att en sjuksköterska som jobbar julafton, och inte kan vara med sin familj samt måste stanna kvar på jobbet samma månad för det kom in ett akutfall med en svårt skadad person ska bli STRAFFAD för det? Är det rimligt? Det innebär att en som varit sjuk, tagit tag i sitt liv, skaffat utbildning och rimligtvis fått upp sin lön ska straffas????? Har två sådana personer i min absoluta närhet.

Hatar precis lika mycket då det är "någon annans fel" för att jag har gjort dåliga val i mitt liv. Antingen de rikas, eller invandrarnas beroende på vem du sympatiserar med. Alla kan göra dåliga val, allt kan hända. Dömer ingen. Det jag dömer är då man inte tar ansvar för det, då man inte vill rätta till sina misstag.

Och ja,, jag är otroligt stolt över att vara svensk. Jag har det bra, har ett jobb där jag kan få bidra till välfärden med. Där jag kan betala in mycket skatt varje månad. Jag mår så bra så jag kan bidra med volontärarbete för att hjälpa någon som behöver det just då. Det är en självklarhet att vi alla måste hjälpas åt. Kan göra saker gratis åt någon jag inte känner, kan bidra med min tid.

Hur vill ni ha det på måndag? Vilket Sverige vill ni vakna upp till?

Kram M


Gillar

Kommentarer

Madelena
,
Man får tycka som man vill, men måste ta konsekvensen av sitt val 😀😀😀nouw.com/madelena
charlottelinden.se
,
Jag håller med dig om pajkastningen. Känns ofta som att politiken handlar mer om prestige än landets bästa idag. Så trist! Intressant att läsa dina tankar 😊www.charlottelinden.se
Madelena
,
Precis.. efter resultatet står vi fortfarande som frågetecken och alla är som tjuriga små barn.. Får inte jag makten ska jag fälla er andra.. Hall??? Är det för Sveriges bästa????nouw.com/madelena
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229