Godmorgon alla. Hur mår ni? Själv ska jag inte klaga, är fortfarande så där härligt trött som man blir efter tungt kroppsarbete. Igår körde jag styrka med PTn och det är så otroligt skönt efteråt. Den här gången är det mycket tung styrketräning såsom marklyft och squats. Just då hatar jag det, men efteråt är det så otroligt gott. Nu var det inte det jag tänkte skriva om utan mer hur psyket kan hjälpa till och hur mycket viljan kan göra.

Har nog malt en hel del om min viktminskning 2014 och hur lätt allt var då. Allt gick på en dans och både träning och mat föll på plats. Även om inte kilona rasade på mig, stod till och med still under åtta veckor så hände så mycket med mig både kroppsligt och mentalt. Det vill jag ha tillbaka. Jag var så positiv hela tiden och det fanns inga hinder. Folk frågade mig hur jag gjorde, och sa alltid att viktminskning sitter till 75% i huvudet och 25% vad man gjorde. Vet också att jag blev ifrågasatt då man sa så, men allt blir bara tydligare och tydligare.

Nu är det 2017 och jag kommer ingen vart. Viktmässigt står jag på ruta 1. Så surt. Fysiskt kanske inte så illa egentligen. Något finns kvar. Mentalt, jag vill inte, jag orkar inte. Jag vill bara skrika. Huvudet är inte med. Igår blev det så klart. Körde mina marklyft, gick riktigt bra. Höjde vikterna och lyfte det tyngsta jag gjort. Ja det var tungt men jag fixade det. Vilade, Skulle göra det igen och skivstången gick inte att lyfta. Den satt fast i backen!!! Fakta var att jag hade lyft detta 4 gånger tidigare. Min fysiska förmåga fanns. Det är totalt orimligt att jag blivit svagare på 3 minuter. Det var huvudet som satt stopp.

Min pt peppade mig och jag gjorde det en gång. Vi tog av vikter så jag stod där jag lyfte obehindrat. Det tog stopp. Han sa att han filmar mig när jag lyfter. Jag lyfte, och han visade mig filmen. Såg filmen och han hade rätt. Såg enkelt ut, och sen blev det enkelt. Återigen. var det min fysiska förmåga eller var det psyket som spökade?

Vid flera tillfällen används KBT som en viktminskningsmetod, jag förstår varför. Många säger att dom inte kan ändra, men återigen känner jag att det inte stämmer. Du kan inte ändra just då, men inget säger att du inte kan om ett halvår. Allt handlar bara om din inställning.

Lycka till. Kram M


Gillar

Kommentarer

maxarna
,
Jag har inte heller varit en träningsmänniska men helt plötsligt älskar jag det.. Skönt att du har en bra pt som peppar dig.. nouw.com/maxarna
Madelena
,
Ja en liten spark där bak behövs ibland 😀 nouw.com/madelena
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229